ΔΕΝ ΜΑΣ φτάνει η ακρίβεια και τα χάλια µας που µας κόψανε από µισθούς, δώρα και συντάξεις και µε όλα αυτά τα χρέη που µας έχουν φορτώσει.

Ούτε βέβαια αυτά που µας σερβίρουν, ντάλα καλοκαίρι, µήπως και πέσουν στα µαλακά.

Καπάκι έρχεται («Καλλικράτης» γαρ) και το εκλογικό κόστος της γειτονιάς που πάνε να αποφύγουν όπως όπως υπουργοί και άλλοι.

Οι µαζικές απολύσεις έρχονται από τον άλλο µήνα (παρά την ανεργία που σηµαδεύει το 12%), αφού µένουν ελεύθερες και στην ουσία καταργείται η αποζηµίωση και ήδη πάνε να τις χρεώσουν στο µνηµόνιο, λες και δεν είναι νόµος που πέρασε από τη Βουλή.

Η ακρίβεια θερίζει στα ράφια, στις λαϊκές, στις αντλίες και όπου τολµήσει να ψωνίσει άνθρωπος, αλλά η υπουργός Οικονοµίας την αποδίδει στους φόρους.

Ο υπουργός Οικονοµικών από δίπλα, εκεί, ετοιµάζει καινούργιες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. που, απ’ ό,τι φαίνεται, πάει να κρύψει µέσα στην τιµή της βενζίνης η οποία σηµαδεύει έτσι ή αλλιώς τα δύο ευρώ το λίτρο.

Στο ρεύµα οι νέες αυξήσεις για τα νοικοκυριά µετακοµίζουν για µετά τις εκλογές. Στον βωµό της επικοινωνίας, όµως, αναζητούνται (πού θα πάει, θα βρεθούν) νοικοκυριά µε λογαριασµούς 400 κιλοβάτ τον µήνα, µε εισόδηµα κάτω από το αφορολόγητο και άλλα προνόµια, για να έχουν σκόντο.

Η ανακούφιση συµπληρώνεται µε την εγκύκλιο για τα παυσίπονα.

Κάπως έτσι κόβεται µε το µαχαίρι ο πονοκέφαλος, επειδή τα σχετικά θα πρέπει να τα πληρώνει τώρα ο ασφαλισµένος από την τσέπη του, αφού όµως πρώτα πήραν νέα τιµή τα φάρµακα.

Υπάρχει βέβαια και το καλό νέο. Το πρώτο πεντάµηνο φέτος, λέει, έπεσε το έλλειµµα κατά 38,8%.

Μόνο που παραµένει, µε τα ρέστα, το άλλο έλλειµµα…

ΥΓ:… της πολιτικής.