Αυτά δεν ήταν άλογα, ήταν… αεριωθούμενα! Για τη Λάρισα ο λόγος, που πέρασε χθες από τη Νέα Σμύρνη σπάζοντας το… φράγμα του ήχου. Αποτέλεσμα; Πανιώνιος- Λάρισα 0-3. Και το κοντέρ θα έγραφε ακόμη, αν ο ενθουσιασμός των Θεσσαλών δεν προκαλούσε αφλογιστία στα οπλοπολυβόλα της επίθεσης.

Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε μισός, λόγω τιμωριών. Εκτός, όλες οι βεντέτες της ομάδας (Μπάλαμπαν, Ριέρα, Μανιάτης, Λάτκα). Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν μειώνει τον θρίαμβο της Λάρισας, η οποία «έκρυψε» την μπάλα και με ηγέτη τον Τουμέρ Μετίν έκανε ό,τι ήθελε.

Στην Πλατεία κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Πανιώνιος «έδωσε το ματς». Στο γήπεδο κάποιοι άλλοι, αφού έβρισαν, κορόιδεψαν, αποδοκίμασαν άγρια, αποχώρησαν μετά το 0-3. Οι πιο ψύχραιμοι όμως κατανοούσαν ότι ο Πανιώνιος δεν είναι Μπαρτσελόνα. Πώς να αντικαταστήσεις τέσσερις βασικούς παίκτες και να νικήσεις μια ομάδα, η οποία έπαιζε κορόνα- γράμματα μια κατηγορία;

Βεβαίως, στο α΄ ημίχρονο οι παίκτες του Πανιωνίου μάρκαραν με τα μάτια. Κατά τη γνώμη μας, όμως, το έκαναν λόγω «μαγκιάς», τουπέ κ.λπ. και όχι με υστεροβουλία. Οταν βρέθηκαν να χάνουν 2-0 στο 38΄, τότε κατάλαβαν ότι το ποδόσφαιρο δεν παίζεται με τα μάτια αλλά με τα πόδια. Μόνο που τότε ήταν αργά…

ΕΚΑΝΕ… ΠΑΡΤΙ

Η Λάρισα βρίσκοντας ελεύθερους χώρους και έχοντας παίκτες τεχνίτες και γρήγορους έκανε πάρτι. Είχε δοκάρι (63΄) με (ποιον άλλον;) τον Μετίν και σόλο με τον ίδιο παίκτη (58΄), που σούταρε ελάχιστα άουτ. Στο 60΄, ο Τούρκος έκανε… Τούρκους τους γηπεδούχους όταν έδωσε ασίστ στον Κουζέν, που με πλασέ σημείωσε το 3-0.

Με λίγα λόγια, η Λάρισα θύμισε παλιές καλές εποχές. Και αυτό το παλικάρι, ο προπονητής των Θεσσαλών Γιάννης Παπακώστας απέδειξε ότι είναι άνθρωπος των επικίνδυνων αποστολών. Μπράβο του. Οπου πάει, είτε φτιάχνει ομάδες είτε τις σώζει. Κάποια στιγμή θα αναγνωριστεί το έργο του.

Οσο για τον Πανιώνιο πρέπει να συνειδητοποιήσει- σε όλα τα επίπεδα – ότι για να επανέλθει στην ελίτ του ποδοσφαίρου, πρέπει όλα τα παιχνίδια να τα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα.

●●● Στο 26΄ ο Μετίν με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ βρήκε στόχο (1-0).

●●● Στο 38΄, ο Τουάμα με φάουλ α λα Μαραντόνα πέτυχε το 2-0. Και στο 60΄ ο Μετίν έβγαλε τετ α τετ τον Κουζέν, που από κοντά σημείωσε το 3-0.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Παπακώστας (Λάρισα): «Ηταν σημαντική επιτυχία αφού κερδίσαμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Ευχαριστώ τους παίκτες μου. Ηρθα σε δύσκολη στιγμή στην ομάδα, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε.

Δεν αρμόζει στη Λάρισα να παίζει για την παραμονή. Και εύχομαι να μην ξαναπεράσουμε παρόμοια χρονιά. Το ματς; Δεν περίμενα να κερδίσουμε τόσο εύκολα».

Παράσχος (Πανιώνιος): «Ντρέπομαι για το αποτέλεσμα. Και ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο. Η ζωή συνεχίζεται. Ακούστηκαν πολλά για το παιχνίδι; Τι θέλετε να σας πω εγώ».