Το χθεσινό 0-0 μεταξύ του Λεβαδειακού και της ΑΕΚ στο γήπεδο της Λιβαδειάς παρέτεινε την αγωνία για το ποια θα είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πανθρακικό στη δεύτερη κατηγορία. Αυτό θα κριθεί στους αγώνες Ηρακλή- Skoda Ξάνθης και Λάρισας- Λεβαδειακού.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κακό από πλευράς ποιότητας και ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι οι γηπεδούχοι είχαν πολύ άγχος. Κορυφαίοι παίκτες των δύο ομάδων ήταν οι γκολκίπερ Βαγιέχο και Σάχα. Ο πρώτος όσες φορές χρειάστηκε έσωσε την ομάδα του. Ο Σάχα είπε «όχι» στις επιθέσεις των γηπεδούχων.

Ο Λεβαδειακός ήθελε σαφέστατα τον αγώνα και αυτό φαινόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως ήταν επίσης φανερό ότι η ανάγκη της νίκης έκανε βαριά τα πόδια των ποδοσφαιριστών της γηπεδούχου ομάδας.

Η ΑΕΚ που ήθελε να αποδείξει ότι παίζει για την ιστορία της και να σβήσει τους ψιθύρους της προηγούμενης εβδομάδας, δεν είχε την απόδοση που όλοι θα περίμεναν στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Παρ΄ όλα αυτά έσβησε όλα όσα ακούγονταν, αφού έπαιξε στα ίσια τον αγώνα, προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά δεν είχε καλή απόδοση.

Η άμυνα της Ενωσης κυρίως στο πρώτο μέρος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, ενώ ούτε το κέντρο, αλλά ούτε και η επίθεση ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα. Η ισοπαλία αυτή μάλιστα στοιχίζει στην ΑΕΚ, αφού στην ιδιαίτερη βαθμολογία των πλέι οφ, αυτήν τη στιγμή οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν 3 βαθμούς, η ΑΕΚ έμεινε στον 1 και ο Αρης χωρίς βαθμό.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΒΟΙΩΤΟΙ

Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει το γκολ που θα του έδινε τις πιο πολλές ελπίδες για παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Η ΑΕΚ άρχισε το ματς με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου, αλλά η απόδοση των ποδοσφαιριστών της μάλλον πρέπει να απογοήτευσε τον Μπάγιεβιτς και τους οπαδούς της ομάδας. Ομως η απόφαση του Μπάγιεβιτς να αφήσει στον πάγκο τον Λεονάρντο και να προτιμήσει τον Μάκο δημιούργησε πρόβλημα στη δημιουργία του παιχνιδιού, αφού η Ενωση αγωνίστηκε με δύο αμυντικούς μέσους και έναν (Καφέ) που χθες δεν ήταν στην καλύτερη μέρα του και δεν μπορούσε να φτιάξει το παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Μαϊστόροβιτς ήταν κάκιστος στο πρώτο μέρος και ο Αγκάλι κατάφερε να επιβληθεί των δύο κεντρικών αμυντικών της Ενωσης και πήρε όλες τις κεφαλιές, δημιουργώντας κινδύνους για την εστία του Σάχα. Κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν τα πολλά λάθη που έκαναν οι δύο ομάδες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Λεβαδειακός μονοπώλησε τις επιθέσεις στο δεύτερο 45λεπτο, αφού οι φιλοξενούμενοι έδιωχναν κυρίως την μπάλα, την οποία την έπαιρναν οι γηπεδούχοι και έβγαζαν επιθέσεις. Το μεγαλύτερο μέρος του διαστήματος αυτού, η μπάλα παίχτηκε στο μισό του γηπέδου προς την πλευρά της περιοχής της ΑΕΚ.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τελικά όπως θα περίμεναν οι δύο ομάδες, αφού για τους δικούς τις λόγους η κάθε μία ήθελε τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά τελικά έφυγαν από το γήπεδο αποκομίζοντας έναν βαθμό που δεν συμφέρει κανέναν. Ο Λεβαδειακός καλείται να νικήσει εκτός έδρας στο δύσκολο «Αλκαζάρ» και ταυτόχρονα να χάσει βαθμούς η Skoda Ξάνθη στο «Καυταντζόγλειο» με αντίπαλο τον Ηρακλή. Η σωτηρία πλέον δεν εξαρτάται μόνο από τους παίκτες της ομάδας της Λιβαδειάς, αλλά χρειάζεται και αποτέλεσμα από τον Ηρακλή. Στράφι πήγαν λοιπόν όλες οι προσπάθειες της διοίκησης να συγκεντρώσει τον κόσμο στο γήπεδο, να μην αφήσει τους οπαδούς της ΑΕΚ να παρακολουθήσουν το ματς. Το γκολ που σημείωσε ο Μπούσι στο 80΄ έδωσε για δευτερόλεπτα χαρά στους γηπεδούχους, αλλά ακυρώθηκε σωστά αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Το θέμα είναι ότι τελικά οι δύο ομάδες βγήκαν χαμένες από αυτό το παιχνίδι και κερδισμένη ήταν η Skoda Ξάνθη. Με λάθη η διαιτησία του Κάκου.

ΦΑΣΕΙΣ

Στο 6΄ ο Ναπολεόνι έκανε μπαλιά στον Αγκάλι που πλάσαρε από πλάγια θέση, ο Σάχα απέκρουσε και ο Μαϊστόροβιτς έδιωξε την μπάλα.

Στο 15΄ ο Μαντούκα έκανε σέντρα, ο Καφές έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Βαγιέχο πετάχτηκε στο «γάμα» της εστίας του και απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 20΄ ο Μουλόπουλος έβγαλε σέντρα, ο Μπάρκογλου έπιασε κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Αγκάλι βγήκε απέναντι στον Σάχα στο 28΄ αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Ο Γκέντσογλου σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 35΄ στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 45΄ ο Μαντούκα άλλαξε με τον Τζιμπούρ. Ο τελευταίος πλάσαρε μέσα από την περιοχή από πλάγια θέση αλλά ο Βαγιέχο απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 49΄ ο Νέμεθ επιχείρησε με πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τελικά την έστειλε άουτ.

Στο 60΄ ο Ναπολεόνι μπήκε μέσα στην περιοχή από δεξιά, σούταρε αλλά ο Σάχα απέκρουσε.

Στο 75΄ ο Σερτζίνιο σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Σάχα μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 95΄ ο Τζιμπούρ σούταρε αλλά ο Βαγιέχο απέκρουσε σε κόρνερ.

Τα έσπασαν επειδή δεν μπήκαν στο γήπεδο


Τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν τελικά στην πόλη της Λιβαδειάς, παρά τα πρωτοφανή μέτρα της Αστυνομίας.

Περίπου 250 οπαδοί της Ενωσης, που μάλιστα είχαν εισιτήρια, έφθασαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο υπό την επιτήρηση της Αστυνομίας, η οποία τους περικύκλωσε και υποσχέθηκε ότι θα τους οδηγήσει με ασφάλεια στο γήπεδο. Ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ, αφού μάλλον η Αστυνομία τους ξεγέλασε για να τους κρατήσει μακριά από το γήπεδο.

Το αντιλήφθηκαν οι οπαδοί της Ενωσης και αντέδρασαν, αφού θεώρησαν ότι έπρεπε να μπουν στο γήπεδο, επειδή είχαν εισιτήρια.

Ετσι προκλήθηκαν επεισόδια και οι οπαδοί έσπασαν τις βιτρίνες κάποιων καταστημάτων. Μερικοί έφθασαν έξω από το γήπεδο και άρχισαν να σπάνε και εκεί, ενώ δημιουργήθηκαν και συμπλοκές με την Αστυνομία. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι μεταξύ των οπαδών υπήρχαν τρεις τραυματίες. ΜΠΛΟΚΟ Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Αστυνομία είχε στήσει μπλόκο έξω από την πόλη της Λιβαδειάς για να ελέγξει όσα αυτοκίνητα έρχονταν από την Αθήνα. Οσα απ΄ αυτά είχαν διακριτικά της ΑΕΚ, η Αστυνομία τους απαγόρευε να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Λιβαδειά. Πάντως στην κεντρική πλατεία της πόλης υπήρχαν αρκετοί οπαδοί της Ενωσης, που έψαχναν να βρουν εισιτήριο για να μπουν στο γήπεδο. Κοντά υπήρχε αστυνομική δύναμη που τους παρακολουθούσε χωρίς όμως να επεμβαίνει.

Τελικά κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ παρακολούθησαν τον αγώνα από τις ταράτσες διπλανών πολυκατοικιών στο γήπεδο και με φωνές και συνθήματα προσπάθησαν να ενισχύσουν την ομάδα τους, ενώ σήκωσαν και πανό.

«Πού βρήκατε τα λεφτά για το πριμ;»


ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΟΜΠΟΤΗ

Με προκλητικό τρόπο εκφράστηκαν κατά του Νίκου Γεωργέα και της ΑΕΚ ο Γιάννης Κομπότης και ο γιος του κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο. Τη στιγμή που ο Νίκος Γεωργέας έκανε δηλώσεις πέρασαν από κοντά του και ο γιος του Κομπότη είπε: «Πες, ρε Νικόλα, πού βρήκε τα λεφτά η διοίκησή σας και σας έταξε πριμ». Αμέσως ο πατέρας του, του είπε: «Πάμε να φύγουμε, με το ΑΕΚάκι θα ασχολούμαστε». Ο Γεωργέας απάντησε: «Μας έπεισες, ρε φίλε. Αφήστε μας και φύγετε από εδώ».

«Και πάλι καλά σε τέτοιο γήπεδο…»


Με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρόπο απάντησε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς στις φήμες της προηγούμενης εβδομάδας, για το ότι το παιχνίδι θα τελείωνε με νικητή τον Λεβαδειακό: «Σε τέτοια παιχνίδια, πάντα ακούγεται κάτι τέτοιο. Εμείς έχουμε στόχους που κυνηγάμε, έχουμε την ιστορία μας και τον κόσμο μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίζουμε κάθε ματς σοβαρά και ειδικά παιχνίδια που χρειαζόμαστε τους βαθμούς», ήταν η ξεκάθαρη δήλωση του προπονητή της ΑΕΚ στα σενάρια που κυκλοφόρησαν.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, ο Μπάγιεβιτς παραδέχθηκε ότι και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες και όποια σημείωνε πρώτη γκολ, θα ήταν και αυτή που θα έπαιρνε το παιχνίδι. «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι για πολλούς λόγους και το ξέραμε. Ο Λεβαδειακός ήθελε τη νίκη οπωσδήποτε για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία. Ο Λεβαδειακός έκανε ευκαιρίες στην αρχή, αλλά έπειτα από δεκαπέντε λεπτά όμως ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε και είχαμε και εμείς ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Οποιος έβαζε το γκολ αυτός θα ήταν νικητής. Ηταν ένα καλό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο μέρος». Καταλήγοντας αναφέρθηκε στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο: «Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι είναι αδύνατο να παίζεις σε τέτοιο γήπεδο. Πάλι καλά που οι παίκτες μου κατάφεραν να παίξουν έτσι και να κάνουν τέτοια προσπάθεια. Είναι κρίμα να παίζεις σε τέτοιο γήπεδο. Δεν θέλω να κατηγορήσω τον Λεβαδειακό πάντως γι΄ αυτό».

Ο ΦΑΡΑΝΤΟΣ

Ο Δημήτρης Φαράντος δήλωσε: «Ηταν ένα ματς ορόσημο για εμάς. Επρεπε με κάθε τρόπο να κερδίσουμε. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και κάναμε ευκαιρίες. Αυτό που μας έλειπε ήταν το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Εμείς ανοίξαμε το παιχνίδι υπερβολικά με μεγάλο ρίσκο να δεχτούμε γκολ, επειδή δεν μας έκανε ο βαθμός της ισοπαλίας. Μας λύγισε το άγχος και η νευρικότητα. Υπάρχει ένα παιχνίδι ακόμα, μια αγωνιστική. Σίγουρα όμως δεν κρατάμε την τύχη στα χέρια μας όπως μέχρι τώρα», τόνισε και πρόσθεσε: «Μετά το παιχνίδι μπορείς να πεις πολλά. Αν είχε βάλει ένα γκολ, τότε θα λέγαμε άλλα. Πιστεύω επηρέασε το γενικότερο κλίμα. Εμείς προσπαθήσαμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι».

Φυσικά δέχθηκε ερώτηση για όλα όσα ακούστηκαν την περασμένη εβδομάδα και την κίνηση του ΟΠΑΠ να φράξει το ματς από την Παρασκευή. «Είναι μια κίνηση που δεν τιμά τον ΟΠΑΠ. Αυτό διαψεύστηκε τώρα. Πολλά μας πειράζουν, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Οποιος έχει στοιχεία για παρασκήνιο να βγει τα πει. Αλλά να μιλάμε έτσι δεν είναι σωστό. Οπως και ο ΟΠΑΠ, αν έχει κάποια στοιχεία να βγει, να μας το πει. Είναι γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Μας έλειψε το γκολ κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα που έπαιζε χωρίς άγχος. Είναι σπουδαίο να θες το αποτέλεσμα και ταυτόχρονα να παίζεις χωρίς άγχος».