Κέρδισε έδαφος ο Λεβαδειακός! Οι Βοιωτοί επικράτησαν χθες του Πανθρακικού με 2-0 και πραγματοποίησαν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα.

Με αυτό το τρίποντο ο Λεβαδειακός έφτασε τους 30 βαθμούς και βρέθηκε στην ίδια θέση με τον Εργοτέλη και τον Αστέρα Τρίπολης ενώ άφησε πίσω του τους ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη. Η ομάδα της Λιβαδειάς έχει να δώσει τώρα δύο εκτός έδρας ματς, με τον Άρη και τη Λάρισα, ενώ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ αλλά έχει αυξήσει πλέον τις πιθανότητές για να πετύχει τον στόχο της.

Για τον Λεβαδειακό τα γκολ ήρθαν χθες από τη μεσαία γραμμή, από τους Αμπουμπακάρι και Ναπολεόνι που έβγαιναν στην πλάτη της άμυνας του Πανθρακικού που δεν μπόρεσε να προβάλει σοβαρή αντίσταση.

Ο Λεβαδειακός μπήκε από την αρχή επιθετικά στο παιχνίδι και κατάφερε να περιορίσει σε παθητικό ρόλο τον Πανθρακικό. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και από τα πλάγια αλλά και από τον άξονα να δημιουργήσουν τις φάσεις που θα τους οδηγούσαν στο γκολ αλλά στην τελική προσπάθεια δεν είχαν καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα να μην έχουν ουσία.

Στο 7΄ ο Αμπουμπακάρι έκανε την κάθετη μπαλιά μπαλιά στον Νάτσο Γκονζάλες αλλά το σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος δεν έφερε σε δύσκολη θέση τον Βρονταρά που απέκρουσε.

Στο 18΄ ήταν η σειρά του Νάτσο Γκονζάλες να βγάλει την κάθετη μπαλιά στον Κίκε Σόλα αλλά ο Παπαδόπουλος πρόλαβε να τον κοντράρει και η μπάλα έφυγε έξω.

Στο 26΄ από το κόρνερ του Γκονζάλες ο Ζησόπουλος κέρδισε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 40΄ ο Μουλόπουλος έβγαλε τη σέντρα αλλά ο Κίκε Σόλα αστόχησε στην κεφαλιά.

Στο 44΄ ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ. Ο Κόλτζος πλαγιοκόπησε την άμυνα του Πανθρακικού και έκοψε την μπάλα στην περιοχή όπου ο Αμπουμπακάρι με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα (1-0).

Ο Λεβαδειακός συνέχισε στο ίδιο επιθετικό τέμπο και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 53΄ από το σουτ του Νάτσο Γκονζάλες η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του Πανθρακικού και στη συνέχεια ο Κόλτζος απέτυχε να τη στείλει στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι εδραίωσαν τη νίκη τους στο 61΄. Ο Μπάρκογλου έστρωσε την μπάλα στον Ναπολεόνι, ο οποίος σούταρε με το αριστερό, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι αλλά γύρισε ξανά στον Ιταλό ο οποίος με το δεξί αυτήν τη φορά πέτυχε το 2-0. Το τελευταίο μισάωρο του αγώνα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν συμβιβαστεί με τη μοίρα τους και δεν είχαν τη διάθεση ούτε να προσπαθήσουν να την αλλάξουν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι το ματς ήταν δύσκολο αλλά το γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μάς βοήθησε να διώξουμε το άγχος», δήλωσε ο τεχνικός του Λεβαδειακού Δημήτρης Φαράντος και πρόσθεσε: «Μετά το δεύτερο γκολ που πετύχαμε, ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι αλλά η συνέχεια θα είναι θρίλερ».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Πανθρακικού, Παύλος Δερμιτζάκης, υπογράμμισε: «Ξέραμε ότι είχαμε να παίξουμε ένα δύσκολο ματς αφού ο Λεβαδειακός είναι καλή ομάδα και ζητούσε τους βαθμούς. Προσπαθήσαμε στο πρώτο μέρος αλλά το γκολ που δεχθήκαμε στο 44΄ μας έφερε απογοήτευση και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε».