Κρατάει τις ελπίδες του ο ΠΑΣ! Οι Γιαννιώτες νίκησαν χθες στο γήπεδό τους τον Ατρόμητο με 1-0 και συνεχίζουν την προσπάθεια για να παραμείνουν την κατηγορία.

Ο Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο έδωσε και πάλι τη λύση στο πρόβλημα του γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό το τέρμα ήταν αρκετό για να δώσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του ώστε αυτή να μείνει στο παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ο ΠΑΣ έχει δύο ματς εκτός έδρας με τον Ηρακλή και τον Εργοτέλη που επίσης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του υποβιβασμού, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο και υποψήφιο πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Δεν θα είναι εύκολη η προσπάθειά του αλλά όσο ζει, ελπίζει.

Ο ΠΑΣ άρχισε το ματς συγκρατημένα αλλά όσο περνούσε η ώρα έβγαινε με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση, στηριζόμενος κυρίως στα καλά στημένα του Μίρνες Σίσιτς.

Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη επικίνδυνη φάση, όταν στο 19΄ ο Ζαφειρόπουλος υποχρεώθηκε να απομακρύνει με τα πόδια το σουτ φάουλ του Σαγκανόφσκι. ΤΟ ΓΚΟΛ

Τα Γιάννινα έφτασαν στο γκολ στο 22΄. Από το κόρνερ του Σίσιτς, ο Μαϊστόροβιτς γύρισε με κεφαλιά την μπάλα, ο Σαγκανόφσκι απέτυχε να απομακρύνει την μπάλα και ο Μπακαγιόκο με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα (1-0).

Αυτό το γκολ έδωσε την άνεση στον ΠΑΣ να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι αφού είχε πλέον τη δυνατότητα να παίξει πίσω από την μπάλα και να προσπαθήσει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη περιοχή στην κόντρα επίθεση.

Στο 27΄ από τη σέντρα του Αναστασάκου, ο Μπαζίνσκι δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, ενώ στο 43΄ ο Μαϊστόροβιτς δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το φάουλ του Σίσιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θέλησε να ρισκάρει αλλά έπαιξε αρκετές φορές με τη φωτιά, αφού ο Ατρόμητος μη έχοντας κάτι να χάσει βγήκε μπροστά προς το τέλος του αγώνα και είχε δοκάρι λίγο πριν από το τελευταίο σφύριγμα.

Στο 64΄ ο Μπακαγιόκο έχασε την ευκαιρία να σιγουρέψει τη νίκη της ομάδας του αφού βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά αντί να προσπαθήσει να δώσει πάσα σε συμπαίκτη προτίμησε να σουτάρει χωρίς καλές πιθανότητες και ο Μιχαηλίδης απέκρουσε με ευκολία.

Στο 88΄ ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι όταν ο Μαϊστόροβιτς ανέτρεψε τον Σαγκανόφσκι αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η πιο μεγάλη στιγμή για τους Περιστεριώτες προέκυψε στο 90΄ όταν από κεφαλιά- πάσα του Αποστολόπουλου, ο Σαγκανόφσκι έκανε την προβολή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

«Αν δεν κερδίζαμε, θα έπρεπε να πέσουμε στη λίμνη», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Νίκος Αναστόπουλος και σημείωσε: «Οι παίκτες μου είχαν άγχος γι΄ αυτό και θα πρέπει να δικαιολογήσουμε κάποια λάθη τους. Ο στόχος μας ήταν οι τρεις βαθμοί και αυτό είναι που θα επιδιώξουμε και στα επόμενα παιχνίδια, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας τον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό».

Ο Γιώργος Δώνης τόνισε από την πλευρά του: «Για να πάρουμε πέναλτι εμείς θα πρέπει να γίνει φόνος ή να πέσει πυροβολισμός. Ο Ατρόμητος κοιτάει τη δική του πορεία σαν ομάδα και δεν ασχολείται με τους άλλους».