ΜΟΛΙΣ δύο ημέρες αφότου τρεις μεθυσμένοι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν μετανάστη στη Μόσχα, ένας άλλος Ρώσος αστυνομικός συνελήφθη χθες στην Αγία Πετρούπολη με την κατηγορία ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν άνδρα τον οποίο είχε προσαγάγει για κάποια ήσσονος σημασίας παράβαση του νόμου. Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας, ο άνδρας που δεν κατονομάστηκε υπέκυψε στο νοσοκομείο στις 12 Νοεμβρίου, 10 ημέρες αφότου ο αστυνομικός Ρόμαν Μπουρκόφ τον κλώτσησε επανειλημμένα στο στομάχι.

Ο Μαγκνίτσκι

Στο μεταξύ, η σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσίας παραδέχθηκε χθες για πρώτη φορά πως φέρει ευθύνες για τον θάνατο στη φυλακή του 37χρονου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, δικηγόρου του βρετανικού ταμείου επενδύσεων Ηermitage Capital Μanagement, που είχε κατηγορήσει ομάδα διεφθαρμένων Ρώσων αξιωματούχων ότι υπεξαίρεσαν χρησιμοποιώντας το Ηermitage 230 εκατομμύρια δολάρια σε επιστροφές φόρων, και βρέθηκε τελικά στη φυλακή, κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή. Ο Μαγκνίτσκι πέθανε στις 16 Νοεμβρίου, και η οικογένειά του κατηγορεί τους υπεύθυνους της φυλακής πως του αρνήθηκαν, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του, την πρέπουσα ιατρική βοήθεια.

«Υπήρξαν σαφείς παραβιάσεις των κανονισμών από την πλευρά μας, δεν θα τις αρνηθούμε», δήλωσε ο Αλεξάντερ Σμιρνόφ, υποδιευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Σωφρονισμού της Ρωσίας, λίγα εικοσιτετράωρα αφότου ο πρόεδρος της χώρας, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ζήτησε προσωπικά να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες θανάτου του Μαγκνίτσκι.