Oι σαρωτικές εμφανίσεις και οι εκκωφαντικές νίκες του Παναθηναϊκού έχουν κάνει τους φίλους των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας να ξεχάσουν τους τραυματίες της ομάδας. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει να αγωνιστεί από την 1η Ιουνίου, ο Τσαρτσαρής είναι σε διαδικασία αποκατάστασης από το κάταγμα στο μετακάρπιο, ενώ ο Μάικ Μπατίστ περιμένει να απορροφηθεί το αιμάτωμα στη γάμπα. Ουδείς εκ των τριών έχει αγωνιστεί ακόμη σε επίσημο αγώνα της ομάδας τού Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, η οποία έστω κι έτσι κάνει μία από τις πιο εντυπωσιακές αρχές σε σεζόν. ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ

Ο Λιθουανός, με συνέντευξη που έδωσε χθες στο gazzetta.gr, επιβεβαίωσε την αποκάλυψη των «ΝΕΩΝ» ότι όταν πέρασε το κατώφλι του χειρουργείου στη Λιθουανία έκανε πιο σοβαρή επέμβαση απ΄ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Ο «Σάρας» περιγράφει πώς έφθασε στη «λεπτή» εγχείρηση (διεθνώς ονομάζεται «microfractures») που δεν είναι πάντα αποτελεσματική, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και δεν κρύβει ότι είναι η πιο δύσκολη περίοδο της καριέρας του. «Ομολογώ πως περιμένω την πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας μου. Το χειρότερο όλων είναι το γεγονός ότι δεν μπορώ να πιέσω τον εαυτό μου. Πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος. Συνήθως, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, δουλεύεις περισσότερο, προπονείσαι περισσότερο, ώστε να γίνεις καλύτερος. Εν προκειμένω, αν πιέσω τον εαυτό μου, θα πρηστώ περισσότερο, θα πονάω περισσότερο. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχω μεγάλη στήριξη από την ομάδα. Όλοι καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, τι ισχύει, και για μένα αυτό είναι το πιο ουσιαστικό», είπε μεταξύ άλλων ο Λιθουανός, που όμως δεν προσδιόρισε πότε θα επιστρέψει. Ο γιατρός που τον χειρούργησε είχε πει, όπως δήλωσε ο «Σάρας», ότι σε δύο με δυόμισι μήνες θα είναι σε θέση να δουλέψει στο γόνατό του. Ήδη έχει κλείσει τέσσερις μήνες και ακόμη δεν μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ

Πιο ασφαλή και σαφώς ευχάριστα είναι τα νέα για τον Κώστα Τσαρτσαρή. Ο διεθνής φόργουορντ έκανε ακτινογραφία που έδειξε πως το κόκαλο κόλλησε και έτσι έβγαλε τον νάρθηκα, ενώ θα αρχίσει φυσικοθεραπείες. Ύστερα από περίπου δύο εβδομάδες, η κατάστασή του θα επανεξεταστεί και εφόσον όλα είναι καλά, θα επιστρέψει σταδιακά στις προπονήσεις. Πιο νωρίς θα συμβεί αυτό για τον Μάικ Μπατίστ. Ο Αμερικάνος ήταν να υποβληθεί χθες σε υπέρηχο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει απορροφηθεί το αιμάτωμα στη γάμπα, αλλά προσωπικό του πρόβλημα τον ανάγκασε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί μόλις γυρίσει και πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα να δοκιμάσει να μπει σε ρυθμούς προπόνησης.