ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ παραγωγός μαθαίνει πως ένας πολύ γνωστός- και ισχυρός- άνθρωπος της τηλεόρασης είχε σεξουαλικές σχέσεις με συνεργάτιδες- υφισταμένες του και επιχειρεί να του αποσπάσει εκβιαστικά 2 εκατομμύρια δολάρια για να βρεθεί τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου: είναι το είδος της ιστορίας που ο Ντέιβιντ Λέτερμαν, ο «βασιλιάς» των αμερικανικών τοκ-σόου, γεννήθηκε για να γελοιοποιεί. Αυτή τη φορά, όμως, η είδηση είναι ο ίδιος ο «βασιλιάς» και το αμερικανικό κοινό παλεύει να δει την αστεία πλευρά του πράγματος, ενώ ανταγωνιστές, σχολιαστές και μπλόγκερ σπεύδουν να κατηγορήσουν τον Λέτερμαν για υποκρισία.

Η «κατάσκοπος»

Ο 62χρονος κωμικός παρουσιαστής υποχρεώθηκε να ομολογήσει κατά την έναρξη του τελευταίου του σόου, «Τhe Late Show», που προβάλλεται κάθε Παρασκευή στο CΒS, πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με περισσότερες από μία υφισταμένες του και πως εξαιτίας αυτού έπεσε θύμα απόπειρας εκβιασμού. Κατηγορούμενος είναι ο Ρόμπερτ «Τζο» Χάλντερμαν, βραβευμένος με ΕΜΜΥ παραγωγός του σόου «48 Ηours», που προβάλλεται στο ίδιο κανάλι. Η πρώην φιλενάδα του, η 34χρονη Στέφανι Μπίρκιτ, εργάστηκε στο παρελθόν ως βοηθός του Λέτερμαν, πιθανώς λοιπόν να ήταν αυτή η πηγή των πληροφοριών του.

Παρ΄ ότι ο Χάλντερμαν δήλωσε στο δικαστήριο αθώος, η κατηγορούσα αρχή υποστηρίζει πως ήταν καταχρεωμένος και απελπισμένος, και θα έκανε οτιδήποτε προκειμένου να βγάλει χρήματα. Η υπόθεση όμως φέρνει σε δύσκολη θέση και τον Λέτερμαν, αλλά και το CΒS, καθώς τίθεται το ερώτημα εάν ο γνωστός παρουσιαστής, ο οποίος παντρεύτηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο αλλά διατηρούσε σταθερό δεσμό από το 1986, είχε καταχραστεί τη θέση ισχύος του.