Η ΑΕΚ γίνεται και πάλι μεγάλη ομάδα, διότι αγοράζει μεγάλους παίκτες, έστω τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου. Χθες, για παράδειγμα, έκανε το μεγάλο μεταγραφικό μπαμ, αποκτώντας εν ενεργεία διεθνή από την Εθνική Πολωνίας, τον Γκερέιρο, ο οποίος είναι μεν Βραζιλιάνος, αλλά διαθέτει πολωνικό διαβατήριο. Επίσης, η Ένωση βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Ολεγκέρ, κεντρικού αμυντικού του Άγιαξ, ενώ επιμένει να αγοράσει τον Βόσνιο διεθνή σέντερ μπακ του Άρη, Γιάχιτς, ασκώντας πίεση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού ο παίκτης αρέσει πολύ στον Ντούσκο. Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Ο Γκερέιρο παίζει επιθετικό χαφ και μέχρι χθες ανήκε στη Λέγκια Βαρσοβίας. Είναι 27 ετών και έχει ύψος 1.90! Είναι αριστεροπόδαρος και έχει 18 συμμετοχές με την Πολωνία, με την οποία έχει σημειώσει ήδη 8 γκολ.

Ο Γκερέιρο υπέγραψε τετραετές συμβόλάιο έναντι 350.000 ευρώ τον χρόνο, συν κάποια μπόνους. Η Λέγκια εισέπραξε 250.000 ευρώ. Κι αυτό διότι ο παίκτης τον προσεχή Ιανουάριο θα έμενε ελεύθερος και συνεπώς, ο μεγάλος σύλλογος της Βαρσοβίας, εάν δεν τον παραχωρούσε τώρα, δεν θα εισέπραττε ούτε σεντ έπειτα από λίγους μήνες.

Ο παίκτης θα ενισχύσει αφάνταστα την ΑΕΚ, αφού είναι εγνωσμένης αξίας. Υπ΄ αυτήν την έννοια, η διοίκηση Θανόπουλου έκανε μια μεγάλη επιτυχία.

Ο ΟΛΕΓΚΕΡ

Ωστόσο η ΑΕΚ δεν τελείωσε ακόμη τις μεταγραφές! Βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Ολεγκέρ, του Ισπανού κεντρικού αμυντικού του Άγιαξ, ο οποίος δηλώνει αναρχικός επαναστάτης! Ο Ολεγκέρ, με σπουδαία καριέρα στην Μπαρτσελόνα, έχει ύψος 1.88 και πέρυσι στον Άγιαξ έπαιξε σχεδόν σε όλα τα ματς! Ανασταλτικό παράγοντα στην καριέρα του αποτέλεσε η έντονη πολιτική του δράση, αφού ως Καταλανός πήρε θέση υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας με σειρά άρθρων του στις εφημερίδες της πατρίδας του, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις συντηρητικές κοινωνίες στις οποίες ζούσε.

Ο μάνατζερ του Ολεγκέρ δήλωσε χθες ότι ο παίκτης βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΑΕΚ.

Τέλος, η Ένωση δεν σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις με τον Άρη για τον Γιάχιτς, αφού ο παίκτης αποτελεί διακαή πόθο του Μπάγιεβιτς. Ο Βόσνιος διεθνής αμυντικός έχει κοστολογηθεί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης 700.000

ευρώ, ενώ η Ένωση προσφέρει 400.000 ευρώ. Με λίγα λόγια, στα 500 χιλιάρικα θα κλείσει η μεταγραφή…

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

Επίσης η Ένωση βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Ολεγκέρ, κεντρικού αμυντικού του Άγιαξ, ενώ επιμένει να αγοράσει τον Βόσνιο διεθνή σέντερ μπακ του Άρη, Γιάχιτς

Αδικαιολόγητοι αν δεν μπούμε στους ομίλους


«Η ομάδα είναι έτοιμη. Αλλά και εμείς είμαστε έτοιμοι για την πρόκριση. Δεν έχουμε ούτε μία δικαιολογία αν δεν μπούμε στους ομίλους».

Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς δεν κρύβει τα λόγια του. Και δεν διανοείται ότι η ΑΕΚ θα μείνει εκτός Ευρώπης. Ο προπονητής της Ένωσης επισήμανε λίγες ώρες πριν από την καθοριστική ρεβάνς με τη Βασλούι:

«Το παιχνίδι είναι δύσκολο. Ο αντίπαλος είναι δυνατός, διαθέτει ικανούς παίκτες και έχει καλά στοιχεία. Αλλά και εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση. Και πρέπει να λειτουργήσουμε με σοβαρότητα. Ο κόσμος; Περιμένω να μας βοηθήσει, όπως κάνει πάντα». Ο Ντούσκο αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει ο Κάρλος Αραούχο: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω με σιγουριά εάν θα είναι απόλυτα έτοιμος ο Αραούχο. Θα ξεκινήσει το παιχνίδι και στην πορεία θα το διαπιστώσουμε».

Αγωνιστικά η ΑΕΚ είναι έτοιμη για τη νίκη και ο Μπάγιεβιτς θα παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Ένωση θα ξεκινήσει με τους: Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Μάκο, Καφέ, Σκόκο, Μαντούκα, Λεονάρντο, Μπλάνκο.

●●● Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 21.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Νοvasport 1. Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ

Καταπέλτης ήταν ο προπονητής της ΑΕΚ για τον Τζιμπούρ, τον οποίο έβγαλε ψεύτη! Ο Ντούσκο είπε για τον Αλγερινό σέντερ φορ:

«Ο Τζιμπούρ ζήτησε να μην παίξει. Σήμερα (χθες) φάνηκε ότι δεν έχει τίποτα. Η μαγνητική ακτινογραφία ήταν καθαρή. Ζήτησε ο ίδιος από τον γιατρό να πάει στον προπονητή και να του πει ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Δεν το ζήτησε από μένα απευθείας, διότι εμείς έχουμε προσωπική επαφή μόνο στο γήπεδο. Το είπε στον γιατρό».

– Δηλαδή, η απουσία του Τζιμπούρ αλλάζει τα αρχικά πλάνα σας;

«Ναι! Υπολόγιζα στον Τζιμπούρ και τώρα αλλάζουν τα πλάνα μου».

Γίνεται κατανοητό ότι ο Τζιμπούρ είναι οριστικά τελειωμένος από την ΑΕΚ. Το χάσμα στις σχέσεις παίκτη- προπονητή είναι αγεφύρωτο και ο Αλγερινός φορ θα καταλήξει σε άλλη ομάδα, αφού στην Ένωση δεν έχει κανένα μέλλον.