Νέο άλμα πραγματοποίησε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές να συνεχίζουν για ακόμη μία ημέρα την ανοδική τους πορεία.


Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα που ανακοινώνουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποτελούν, σύμφωνα με τους αναλυτές, την κινητήρια δύναμη πίσω από το μίνι ράλι που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα η αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης χθες ανέβηκε κατά 1,59% και διαμορφώθηκε στις 2.545,67

μονάδες, με μεγάλες κερδισμένες τις μετοχές της Αlpha Βank οι οποίες έκλεισαν με κέρδη 8,60% στα 12 ευρώ. Η Αlpha Βank ανακοίνωσε χθες για το πρώτο εξάμηνο καθαρά κέρδη 214,7 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Επίσης η τράπεζα κατέγραψε αύξηση καθαρών κερδών κατά 50,4% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους έναντι του πρώτου, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,53 ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο.

Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε και η Τράπεζα Πειραιώς, οι μετοχές της οποίας έκλεισαν χθες με άνοδο 5,05% στα 11,45 ευρώ. Αύξηση κερδών ανακοίνωσε και η Αγροτική Τράπεζα.

Άλμα του τζίρου

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές φάνηκε χθες και από το άλμα που πραγματοποιήθηκε στην ημερήσια αξία των συναλλαγών, η οποία ανήλθε για πρώτη φορά έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί το μπαράζ ανακοινώσεων αποτελεσμάτων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς τη σκυτάλη παίρνει η ΕFG Εurobank. Αύριο ανακοινώνουν αποτελέσματα η Εθνική Τράπεζα, η Μarfin Ρopular Βank και η Γενική Τράπεζα, ενώ τη Δευτέρα θα ανακοινώσει αποτελέσματα η Τράπεζα Κύπρου.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ

ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές φάνηκε χθες και από το άλμα του τζίρου στα 300 εκατομμύρια ευρώ