Εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο της Βουδαπέστης πήρε, σήμερα Δευτέρα, ο Φελίπε Μάσα, μετά από 9 μέρες νοσηλείας, με εμφανή τα σημάδια στο αριστερό μέρος του προσώπου του από το σοβαρό ατύχημα που είχε στο ουγγρικό γκραν πρι.

Με ιδιωτικό τζετ, ο Βραζιλιάνος πιλότος της Φεράρι, ταξίδεψε στην πατρίδα του καθώς θα χρειαστεί ακόμα αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Το Σάββατο, 25 Ιουλίου, στα δοκιμαστικά του γκραν πρι της Βουδαπέστης, ένα σιδερένιο ελατήριο που αποκολλήθηκε από το μονοθέσιο του Μπαρικέλο, χτύπησε τον Μάσα στο κεφάλι.

Ο πιλότος της Φεράρι έχασε τις αισθήσεις του και χτύπησε με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων τα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και παρότι η κατάστασή του ήταν αρκετά σοβαρή ξεπέρασε γρήγορα τον κίνδυνο και πλέον ονειρεύεται την επιστροφή του στη δράση.

«Για μένα ήταν πολύ περίεργο -ανέφερε ο Φ. Μάσα- διότι είναι δύσκολο να εξηγήσω αυτό που συνέβη. Τώρα ξέρω τι συνέβη, όλοι ξέρουν τι συνέβη, όλοι το είδαν. Για μένα είναι λίγο δύσκολο να το εξηγήσω. Ακόμη δυσκολεύομαι. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε θέση να αναρρώσω πλήρως και να γυρίσω ξανά στο μονοθέσιο. Θα δούμε πόσο καιρό θα μου πάρει να γίνω καλά. Ελπίζω να γίνει σύντομα».

Η Φεράρι διέψευσε επίσημα ότι ο Φελίπε Μάσα έδωσε συνέντευξη στο βρετανικό ταμπλόιντ «News of the World».

Ο 40χρονος Σουμάχερ, θα επιστρέψει στους αγώνες με το κόκκινο μονοθέσιο, στο γκραν πρι της Βαλένθια, στις 23 Αυγούστου.