Διατήρησε τις ελπίδες του ο Πανσερραϊκός στο… 90΄. Με το γκολ του Παπάζογλου στο φινάλε της αναμέτρησης οι Σέρρες πήραν τους τρεις βαθμούς από την Ξάνθη επικρατώντας με 1-0 και θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους για την παραμονή στην κατηγορία.

Λίγο πριν ο διαιτητής Καλόπουλος υποδείξει τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων, ο Τάντιτς ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης ενός φάουλ από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης του Πανσερραϊκού. Ο παίκτης των γηπεδούχων έκανε το γέμισμα στην περιοχή της Ξάνθης, όπου ο Παπάζογλου βρήκε την άμυνά της ασυντόνιστη και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Γκσπούρνινγκ (1-0).

Αυτό το γκολ ήταν όπως αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει τις αναπνοές που χρειαζόταν ο Πανσερραϊκός στην προσπάθεια που κάνει να μείνει στη Σούπερ Λίγκα. Οι παίκτες της Ξάνθης δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν αφού εκτός από το καθαρό μυαλό δεν είχαν και τα περιθώρια, αν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο τέλος του αγώνα στον διαιτητή Καλόπουλο για τον πραγματικό χρόνο των καθυστερήσεων που παίχτηκαν (από την εξέδρα έπεσαν πολλές…

μπάλες) αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το ματς άρχισε με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη και να προσπαθούν να κλείσουν την ομάδα της Ξάνθης στη δική της περιοχή. Ο Πανσερραϊκός είχε ορισμένες καλές στιγμές στην αρχή του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η Ξάνθη αφού κατάφερε να ξεπεράσει χωρίς απώλειες το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα άρχισε προοδευτικά να οργανώνει και το δικό της παιχνίδια και να γίνεται απειλητική για την εστία των αντιπάλων της. Μέχρι το 70΄ οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι πριν δεχθούν την τελική αντεπίθεση από τον Πανσερραϊκό προς το τέλος της αναμέτρησης, που απέφερε και το γκολ που έκρινε τον νικητή.

Τα δύο επόμενα παιχνίδια του Πανσερραϊκού ίσως κρίνουν σε σημαντικό βαθμό την έκβαση της προσπάθειάς του, αφού η ομάδα του Ούγκο Μπρος υποδέχεται τον Λεβαδειακό από τον οποίο βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων βαθμών, ενώ τη μεθεπόμενη Κυριακή αντιμετωπίζει τον ισόβαθμό της ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση και το αποτέλεσμα» δήλωσε ο Ούγκο Μπρος και πρόσθεσε: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλές ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο δεν παίξαμε και τόσο καλά. Ο Τσεχ δεν είναι έτοιμος για 90 λεπτά αλλά μπορεί να μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Συγχαρητήρια στους Σιάκκα και Παπάζογλου. Τα νέα παιδιά θα πρέπει να προσεχθούν. Στα τελευταία δέκα λεπτά παίξαμε με πέντε επιθετικούς».

Ο Γιώργος Παράσχος τόνισε: «Ήταν ένα καθοριστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο αλλά είχαμε ευκαιρίες με τον Παππά. Στο δεύτερο ήμασταν νευρικοί στην τελική προσπάθεια. Δυστυχώς δεχθήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση στο τέλος και είναι λυπηρό αυτό που έγινε μέσα στο γήπεδο».