Δεν μπορεί να κερδίσει στο γήπεδό του ο Πανσερραϊκός! Και προχθές ο Εργοτέλης εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του αντιπάλου του και επικράτησε με 2-0.

Μαζεμένα τα έκαναν τα… δώρα τους οι γηπεδούχοι στον προπονητή της κρητικής ομάδας Νίκο Καραγεωργίου, που είχε το Σάββατο την ονομαστική του εορτή. Πριν από το ματς, εκπρόσωπος του Πανσερραϊκού τού έδωσε ανθοδέσμη, ενέργεια που τιμά τον νεοφώτιστο σύλλογο, ενώ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπαγκουρά έκανε το… δικό του δώρο στον Εργοτέλη, αφού σκόραρε σε βάρος της ομάδας του.

Στο πρώτο μισό του αγώνα, ο Εργοτέλης κράτησε μακριά από την εστία του Δασκάλη τούς αντίπαλους κυνηγούς και μάλιστα χωρίς πολύ κόπο, ενώ ο Πάτρικ Ογκουνσότο ήταν ιδιαίτερα απειλητικός και από σύμπτωση δεν αύξησε την παραγωγικότητά του στις δυο- τρεις φορές που βρέθηκε απέναντι από τον Κοτταρά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κρητικοί βρήκαν δίχτυα έστω κι αν στον πίνακα των σκόρερ μπήκε το όνομα ενός αντιπάλου τους. Στο 57΄ ο Ρομάντο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ορφανός γύρισε την μπάλα με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι και ο Μπαγκουρά στην προσπάθειά του να την απομακρύνει, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Κοτταρά (0-1).

Αυτό το γκολ γέμισε με άγχος τους παίκτες του Πανσερραϊκού, που παρά την προσπάθεια του Γιάννη Παπακώστα να γεμίσει το κέντρο με καλούς χειριστές της μπάλας (Χέρες, Κωνσταντινίδης)

δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Δασκαλάκη.

Ο επίλογος του αγώνα γράφτηκε στο 89΄ όταν ο Μπουντιμίρ έγινε αποδέκτης της μπάλας από την προσωρινή απόκρουση του Κοτταρά στο σουτ του Φραγκουλάκη και χωρίς αντίπαλο τελείωσε τη φάση με τα δίχτυα (0-2).

Οι παίκτες του Εργοτέλη θα μοιραστούν το ποσό των 15.000 ευρώ για την επιτυχία τους, ενώ ο προπονητής της ομάδας τους Νίκος Καραγεωργίου δήλωσε: «Μας έδωσε άνεση αυτή η νίκη. Πρέπει να προστατέψουμε αυτή την αισιοδοξία μας. Ο Πανσερραϊκός ήταν πιο αγχωμένος, εμείς πήραμε αυτό που θέλαμε γιατί ήμασταν πιο έτοιμοι».

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού Γιάννης Παπακώστας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς των γηπεδούχων, δεν προσήλθε στη συνέντευξη Τύπου, επικαλούμενος προσωπικό πρόβλημα, ενώ ο βοηθός του και άλλοτε παίκτης της ομάδας Δημήτρης Αϊβαζίδης δήλωσε: «Όποιος μπορεί ακολουθεί, κι όποιος δεν μπορεί να μας το πει. Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο δυναμικό της ομάδας μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Είναι ανάγκη να ψάξουμε να βρούμε τι φταίει».