ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ που καθόρισαν οι ίδιοι τηρούσαν κατά γράμμα έως χθες το βράδυ οι δράστες της απαγωγής του Γιώργου Μυλωνά. Ο 49χρονος βιομήχανος, ιδιοκτήτης της εταιρείας Αλουμύλ και πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδoς, παρέμενε για τέταρτη μέρα χθες στα χέρια των απαγωγέων του οι οποίοι αξιώνουν λύτρα 30 εκατ. ευρώ. Η αυστηρή τήρηση των κανόνων που έχουν θέσει και ακολουθούν οι δράστες δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο ουσιαστικής έρευνας στην Αστυνομία και έτσι όλα κινούνται στα τυφλά. Οι απαγωγείς αποφεύγουν τις συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν προχωρήσει ούτε καν σε διαπραγματεύσεις για την καταβολή των λύτρων.

Στα τυφλά

Η Αστυνομία περιορίζεται σε ερμηνεία των κινήσεων των δραστών και γι΄ αυτό όλες οι έρευνες εξακολουθούν να γίνονται στα τυφλά. Η σιγή στις επικοινωνίες των απαγωγέων επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για πολύ καλά σχεδιασμένη επιχείρηση. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, το αρχικό τηλεφώνημα των απαγωγέων δεν έγινε από το κινητό του θύματος προς τη σύζυγό του, αλλά από δικό τους καρτοκινητό. Η δεύτερη επικοινωνία έγινε από διαφορετικό καρτοκινητό και όπως εκτιμάται όσες κι αν ακολουθήσουν θα γίνουν από διαφορετικά τηλέφωνα και από διαφορετική περιοχή η κάθε μία, ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί σταθερό στίγμα που θα προσανατόλιζε έστω γεωγραφικά τις έρευνες.

Ουσιαστικά πρόκειται για οργανωμένο «πόλεμο νεύρων» των απαγωγέων που φαίνεται ότι γνωρίζουν καλά πως με αυτόν τον τρόπο από τη μία επιτείνουν την αγωνία της οικογένειας ενισχύοντας την πίεση για τη συγκέντρωση των λύτρων, αλλά και μπλοκάρουν την όποια απόπειρα για έρευνα.