Αύριο το απόγευμα, την ώρα που στη Νότια Αφρική θα γίνεται η κλήρωση για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2010, οι περισσότεροι από τους διεθνείς θα βρίσκονται στα γήπεδα για τους αγώνες της Σούπερ Λίγκας. Θα μάθουν αργότερα τι αποφάσισε η θεά Τύχη. Ίσως αυτοί που θα πληροφορηθούν νωρίτερα τις βουλές της κληρωτίδας να είναι οι διεθνείς του εξωτερικού. Και κάποιοι από αυτούς, εκτός από το σαφάρι για την πρόκριση στη σπουδαία διοργάνωση, να αναλογιστούν πού θα βρίσκονται το ερχόμενο φθινόπωρο.

●●● Διότι δεν είναι μυστικό πως ορισμένοι από τους ξενιτεμένους άσους βρίσκονται στο μεταίχμιο της καριέρας τους. Είτε θα κάνουν ένα ακόμη άλμα (επαγγελματικό ή σε οικονομικό επίπεδο) είτε θα πάρουν σιγά σιγά τον δρόμο της επιστροφής στα πάτρια εδάφη. Ας δούμε κάποιες από τις περιπτώσεις.

Ο ΑΓΓΕΛΟΣΜπασινάς φαίνεται πως διανύει την τελευταία του σεζόν στη Μαγιόρκα. Στα 31 του, έπαιξε σε ένα σπέσιαλ πρωτάθλημα (το ισπανικό) και έβγαλε ένα απωθημένο. Πήρε εικόνες και απέκτησε εμπειρίες. Πού θα αγωνιστεί όταν επαναπατριστεί; Στην Παιανία θεωρείται πολύ δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ τον θέλει, άγνωστο όμως παραμένει αν τον καλύπτει. Η ΑΕΚ φαντάζει ως φαβορί για την απόκτησή του και μάλιστα ορισμένοι προχωρούν το θέμα ακόμη περισσότερο και το συνδυάζουν άμεσα με την περίπτωση του Άκη Ζήκου! Ο νυν αμυντικός μέσος της ΑΕΚ ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και έχει τονίσει κατ΄ επανάληψη πως το καλοκαίρι θα φύγει. Άρα, η ΑΕΚ χρειάζεται τον αντικαταστάτη του. Ο Μπασινάς, δύο χρόνια νεώτερος του Ζήκου, εν ενεργεία διεθνής, αποτελεί άκρως αξιόπιστη λύση. Επιπρόσθετα, λέγεται πως ο Φερέρ έδωσε το ΟΚ για την ένταξη του ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της ΑΕΚ.

ΤΟ ΘΕΜΑτου Κυργιάκου μοιάζει με σίριαλ που περιλαμβάνει μπόλικα επεισόδια. Ο Ολυμπιακός ακόμη και δια στόματος Πέτρου Κόκκαλη επαναλαμβάνει ότι το ενδιαφέρον δεν ατονεί. Ο Κυργιάκος αμείβεται με ποσό που αγγίζει το 1,2 εκατ. ευρώ από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Κάνει ικανοποιητική καριέρα στη Μπουντεσλίγκα και με τον τρόπο του αφήνει να εννοηθεί πως το συγκεκριμένο…«παιχνίδι» του αρέσει πολύ. Γιατί θα μπορούσε με μια δήλωσή του να βάλει φρένο. Δεν το έπραξε ποτέ. Έτσι, έως το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιό του με τους Γερμανούς, αναμένονται αρκετές συνέχειες και το βέβαιο είναι η ύπαρξη ανοιχτής γραμμής με στελέχη του Ολυμπιακού.

Ο ΣΕΪΤΑΡΙΔΗΣ ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, το συμβόλαιό του αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ και με τέτοια νούμερα η επιστροφή του δείχνει όνειρο θερινής νυκτός. Άλλωστε, ύστερα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οι μετοχές του συγκεκριμένου παίκτη θα ανέβουν κι άλλο. Ο Γιαννακόπουλος, στα 33 προς 34 χρόνια του, δεν αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπόλτον τόσο συχνά όσο στο παρελθόν. Στο πρόσφατο παρελθόν έκανε ανοίγματα προς τον Πειραιά, αλλά δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος. Ένα καλό ερώτημα αφορά στο πού θα πάει αν λάβει την απόφαση να γυρίσει. Γιατί ο Γιαννακόπουλος δεν θεωρείται αμελητέα ποσότητα σε καμιά περίπτωση. Για τον νεαρό Σαμαρά, η Μάντσεστερ Σίτι ξόδεψε περί τα 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει. Επί Έρικσον, ο Σαμαράς έχει περιστασιακή παρουσία στους αγώνες και το μέλλον του φαίνεται αβέβαιο. Παίρνει κοντά στο 1,3 εκατ. ευρώ, άρα το συμβόλαιό του μοιάζει με πρόβλημα για μια ισχυρή ΠΑΕ της ελληνικής επικράτειας. Ούτε η Σίτι θα τον έδινε ελεύθερο. Εκτός αν τον αφήσει να φύγει (όχι κατ΄ ανάγκη για ελληνική ΠΑΕ) ως δανεικός.

ΑΠΟ ΤΟΝΆγγελο Χαριστέα η Νυρεμβέργη δεν είναι ικανοποιημένη. Ο «χρυσός» σκόρερ της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας, προτού κλείσει τα 28 του χρόνια (γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1980), δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι πραγματοποίησε αξιοσημείωτη καριέρα. Το περίπου 1 εκατ. που εισπράττει από τους Γερμανούς είναι καλές αποδοχές. Σαφέστατα, ο στράικερ δεν βρίσκεται στα πάνω του. Αν κρίνει πως έφτασε η ώρα του γυρισμού έστω και με μικρότερο συμβόλαιο, καμία έκπληξη αν το ελληνικό ποδόσφαιρο υποδεχθεί τον επιθετικό.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τους Γκέκα και Κατσουράνη, αλίμονο αν αφήσουν μια ανοδική καριέρα και σκεφτούν έστω να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής.

… ο κόσμος αντέχει ακόμη


Ο Άρης γνώρισε νέα ήττα στο «Αλεξάνδρειο»- αυτήν τη φορά για την Ευρωλίγκα- και είναι σαφές πως η ομάδα του Χέρμπερτ εμφανίζει σημάδια κόπωσης. Ο κόσμος του, ωστόσο, δίνει πάντα το «παρών» και μάλιστα βροντερά.

Απορώ με μένα…


ΤΟ hot όνομα του παζαριού θα είναι (αργά ή γρήγορα) ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ «έλαμψε» με την παρουσία του στις Ελπίδες και οι «κατάσκοποι» των ισχυρών ξανατσέκαραν το όνομά του. Στον Ολυμπιακό δεν ξεχνούν τις πλάκες που έκανε ο Χριστοδουλόπουλος όταν έπαιξε με τον ΠΑΟΚ πριν από λίγο καιρό στο «Καραϊσκάκη». Ούτε, φυσικά, ότι τον ήθελαν από το περασμένο καλοκαίρι. Για τον παίκτη ενδιαφέρεται πολύ και η ΑΕΚ, ενώ ο Ντέμης Νικολαΐδης προσπαθεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον ατζέντη του νεαρού.