Τη νέα χρονιά αναμένεται να γίνει η «επίσημη» επιστροφή του Εζεκίελ Γκονζάλες στον Παναθηναϊκό, ο οποίος υπέστη θλάση στον δεξί δικέφαλο μηριαίο μυ! Ο Αργεντινός υποβλήθηκε χθες το πρωί σε ιατρικές εξετάσεις και αργά το απόγευμα βγήκαν τα αποτελέσματα, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ ο χρόνος αποκατάστασής του απαιτεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Με δεδομένο και την προσοχή που απαιτείται στην περίπτωση του «Έκι», ο οποίος απουσιάζει πολλούς μήνες από τους αγωνιστικούς χώρους και έχει υποβληθεί σε δύο εγχειρήσεις στο αριστερό γόνατο, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι είναι πολύ δύσκολο να προλάβει να αγωνιστεί σε κάποιο επίσημο παιχνίδι μέχρι το τέλος του 2007. Όπως έλεγε ο Ζοζέ Πεσέιρο, «άλλο φιλικά και άλλο συνθήκες επίσημων αγώνων» και για να πάρει ο Αργεντινός χαφ χρόνο συμμετοχής θα πρέπει να είναι εκατό τοις εκατό έτοιμος για να αποκτήσει την απαιτούμενη ένταση στο παιχνίδι του.

«Ο τραυματισμός μου τουλάχιστον δεν είναι στο εγχειρισμένο πόδι» έλεγε χθες σε δικούς του ανθρώπους ο Εζεκίελ Γκονζάλες, που προσπάθησε να μη χάσει το χαμόγελό του παρά τη νέα περιπέτειά του. Σε ιατρικές εξετάσεις υποβλήθηκε και ο Νιγηριανός κεντρικός Τζόζεφ Ενακαρίρε που πονούσε στο αριστερό γόνατο και γι΄ αυτό έγινε αλλαγή στο ημίχρονο του φιλικού με τον Ηλυσιακό.

Ο Ζοζέ Πεσέιρο ήταν ανήσυχος χθες σε ό,τι αφορά στους τραυματισμούς, καθόσον και ο Γιάννης Γκούμας ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, κάτι που αν γίνει και σήμερα θα κάνει αμφίβολη και δύσκολη τη συμμετοχή του κόντρα στη Λάρισα. Ο Πορτογάλος προπονητής, αν οι Ενακαρίρε και Γκούμας δεν είναι έτοιμοι, θα τους αποκλείσει από την αποστολή, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο εναπομείναντες κεντρικοί αμυντικοί είναι οι Νασίφ Μόρις και Χοσού Σαριέγκι. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμπεριλάβει στην αποστολή και κάποιον από τους Στέφανο Σιόντη και Μάτε Σιμάο, οι οποίοι μπορούν να παίξουν στη θέση αυτή και ειδικά ο πρώτος τη γνωρίζει καλά, αφού ο Μοζαμβικανός είναι περισσότερο αμυντικό χαφ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ…

Ένα από τα συστατικά της συνταγής του Πεσέιρο για παραμονή στην κορυφή της βαθμολογίας- που είναι η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις- φάνηκε χθες στην Παιανία. Ο Μαρσέλο Μάτος που βρισκόταν στην Ιταλία και έχασε δύο προπονήσεις τη Δευτέρα και απουσίασε από το φιλικό με τον Ηλυσιακό την επόμενη μέρα, αλλά και οι Νασίφ Μόρις (διεθνής), Άντονι Σέριτς (έπαιξε μόνο 45 λεπτά στο φιλικό) όχι μόνο δεν γλίτωσαν, αλλά έκαναν και έξτρα προπόνηση! Ειδικά ο Βραζιλιάνος, ο οποίος ήταν στην Ιταλία για να βγάλει κάποια έγγραφα που αφορούν το κοινοτικό διαβατήριο, είχε να προπονηθεί από την προηγούμενη Παρασκευή, καθώς το Σαββατοκύριακο οι «πράσινοι» είχαν ρεπό. Αποθεραπεία έκανε χθες ο Σωτήρης Νίνης, που έπαιξε 90 λεπτά στο φιλικό με τον Ηλυσιακό, όμως θα είναι παρών στη σημερινή προπόνηση, στην οποία ο Πεσέιρο αναμένεται να μιλήσει στους παίκτες για την τακτική που θα ακολουθήσουν στη Λάρισα. Ανεβασμένος ψυχολογικά μετά την επιστροφή του και ειδικά το χατ-τρικ ήταν ο Θανάσης Τσίγκας, που παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά πρόσωπα στην «πράσινη επίθεση» περιμένει ότι θα του δοθούν ευκαιρίες. Άλλωστε οι δηλώσεις του Πεσέιρο περί «εσωτερικών μεταγραφών» εκεί οδηγούν.

«Ωραία εμπειρία» χαρακτήρισε το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sport» ο νυν προπονητής της Ουέλβα Βίκτορ Μουνιόθ.