Όσκαρ ατυχίας διεκδικεί ο Έκι Γκονζάλες που τραυματίστηκε ξανά! Αγωνία για τον τραυματισμό του Αργεντινού χαφ, όχι στο εγχειρισμένο γόνατο (το αριστερό), αλλά στον δεξί οπίσθιο μηριαίο, αλλά και αισιόδοξα μηνύματα από το χατ- τρικ που πέτυχε ο Θανάσης Τσίγκας και την καλή απόδοση του Σωτήρη Νίνη, προήλθαν από το χθεσινό νικηφόρο (3-1) φιλικό του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ηλυσιακό στην Παιανία.

Μόλις στο 7΄ της συνάντησης και σε μια ανύποπτη φάση (μάρκαρε χαλαρά έναν αντίπαλό του βγάζοντας την μπάλα πλάγια), ο Αργεντινός χαφ ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και αποχώρησε λίγα λεπτά αργότερα για να μπει ο Παπαδόπουλος. Από το πρώτο λεπτό ο Γκονζάλες φάνηκε να μην πατάει καλά στα πόδια του, ενώ ο τραυματισμός του σε φιλικό ματς χωρίς καν να δεχτεί πίεση δείχνει αν μη τι άλλο ότι

ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ

Ο Τσίγκας πρόλαβε να σκοράρει τρεις φορές σε 45 λεπτά, ενώ ικανοποίησαν και οι Νίνης, Δάρλας

δεν είναι έτοιμος και η επιστροφή του στα επίσημα ματς θα καθυστερήσει. Σήμερα, ο Αργεντινός χαφ θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, όμως ακόμη και αν δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, είναι σίγουρο ότι η επιστροφή του θα γίνει όταν είναι 100% έτοιμος.

Σε εξετάσεις θα υποβληθεί και ο Τζόζεφ Ενακαρίρε που ένιωσε και αυτός ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή στο 46΄, ενώ για δύο- τρεις μέρες θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ο Γιάννης Γκούμας, που έχει αιμάτωμα και είναι αμφίβολος για τον αγώνα με τη Λάρισα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΤΕΣΤ

Ικανοποίηση, ωστόσο, υπάρχει για την αγωνιστική επιστροφή του Σωτήρη Νίνη, που έπαιξε 90΄ και παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει πολύ καλύτερος, αλλά και για τον Θανάση Τσίγκα, που κόντρα στον Άγιο Δημήτριο έπαιξε 20 λεπτά, αλλά χθες ξεκίνησε στην 11άδα και στα πρώτα 45 λεπτά που αγωνίστηκε πέτυχε τρία γκολ! Και δεν ήταν μόνον αυτά τα ευχάριστα μηνύματα που πήρε ο Πεσέιρο, καθόσον είδε τον Φίλιππο Δάρλα στη θέση του αριστερού χαφ, τον οποίο χρησιμοποιεί εσχάτως, να κάνει σούπερ παιχνίδι (από δύο πάσες του προήλθαν τα γκολ και κέρδισε πέναλτι λίγο πριν από τη λήξη) και τον Στέφανο Σιόντη σε άλλο ένα φιλικό να έχει εξαιρετική απόδοση ως μπακ και καλή συνεργασία στη δεξιά πλευρά με τον Νίνη. Μαχητικός στη θέση του αμυντικού χαφ ο Σιμάο, αλλά με λάθη στο δεύτερο ημίχρονο (υπέπεσε σε πέναλτι) στη θέση του κεντρικού αμυντικού, στην οποία «μετακόμισε» μετά την αλλαγή του Ενακαρίρε για να παίξει στη θέση του ο Άντονι Σέριτς. Δυνατός ο Ηλυσιακός και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον πρόεδρό του Χριστοβασίλη να κάνει παράπονα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στον διαιτητή, παρά το γεγονός ότι το ματς ήταν φιλικό!

ΦΑΣΕΙΣ

Στο 14΄ ο Δάρλας «έσωσε» με υπερένταση κακή πάσα του Σιμάο και τη μετέτρεψε σε ασίστ στον Τσίγκα που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα ο ψηλόσωμος επιθετικός ελίχθηκε στην περιοχή, κράτησε την μπάλα και με συρτό σουτ έκανε το 2-0. Στο 21΄ χρειάστηκε η επέμβαση του Μάλαρτζ για να μη γίνει το 2-1, με απευθείας χτύπημα φάουλ του Κουϊντούτσι, όμως στο 25΄ ο Μαρκομιχάλης με νέο χτύπημα φάουλ νίκησε τον Πολωνό τερματοφύλακα μειώνοντας στο σκορ. Στο 39΄ από φάουλ του Δάρλα ο Τσίγκας πήδηξε πιο ψηλά από όλους στην καρδιά της άμυνας του Ηλυσιακού και με κεφαλιά πέτυχε χατ- τρικ (3-1). Στο 71΄ ο Μάριο Γκαλίνοβιτς που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο απέκρουσε πέναλτι του Κάμπα (το κέρδισε ο Πατσιαβούρας από τον Σιμάο), ενώ το ίδιο συνέβη με τον Ιβάνοφ που είχε πάρει τη θέση του Βενιαμίν και είπε «όχι» στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος στο 88΄. Είχε προηγηθεί χέρι σε σέντρα του Δάρλα.

Από το φιλικό απουσίασε ο Μαρσέλο Μάτος, που δεν πρόλαβε να βγάλει τα έγγραφα που ήθελε στην Ιταλία και αφορούν το κοινοτικό διαβατήριο και παρέτεινε κατά μία μέρα την επιστροφή του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μάλαρτζ (45΄ Γκαλίνοβιτς), Σιόντης, Φύσσας, Ενακαρίρε (46΄ Σέριτς), Σαριέγκι, Σιμάο, Γκονζάλες (13΄ Παπαδόπουλος), Νίνης, Δάρλας, Ρομέρο, Τσίγκας (46΄ Εν Ντόι).

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Βενιαμίν, Μπελεβώνης, Μάριαν, Καρακώστας, Χώνος, Τσεμπερίδης, Μαρκομιχάλης, Κουϊντούτσι, Τσακτσιρής, Κάμπας, Κωστέλλος. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Ιβάνοφ, Νάστος, Αντωνόπουλος, Ντάγκας, Πατσιαβούρας, Γκουρτιετσιώτης, Τσεβρετζής, Ρέιζερ.

●●● Περίπου 500 εισιτήρια θα πάρει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον αγώνα με τη Λάρισα.