Διπλό στόχο έθεσε για το αποψινό παιχνίδι (21.15

Μega, στο στάδιο «Φέρεντς Πούσκας») κόντρα στην Ουγγαρία, στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών για το Εuro 2008, o Ότο Ρεχάγκελ.

Ο πρώτος στόχος είναι να αγωνιστούν ορισμένοι παίκτες που μέχρι τώρα δεν έχουν ικανοποιητικό αριθμό παιχνιδιών στα πόδια τους, ούτως ώστε να τους έχει «ετοιμοπόλεμους»

ΕΙΠΕ

Θέλουμε και τις αλλαγές να κάνουμε και τη νίκη να πάρουμε. Το πόσες και ποιες ακριβώς θα γίνουν θα το αποφασίσουμε πριν από τον αγώνα

για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Και ο δεύτεροςαλλά στην ουσία πρωταρχικός- στόχος είναι η νίκη, ώστε η Εθνική να βρεθεί στην 9η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών ομάδων και να τεθεί επικεφαλής ομίλου στην κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Νότιο Αφρική.

«Θέλουμε και τις αλλαγές να κάνουμε και τη νίκη να πάρουμε. Το πόσες και ποιες ακριβώς θα γίνουν θα το αποφασίσουμε πριν από τον αγώνα», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής. Και συνέχισε: «Είμαστε ευτυχισμένοι που δεν παίζεται η πρόκριση στον αγώνα με την Ουγγαρία και οι τρεις βαθμοί της νίκης δεν είναι υποχρεωτικοί. Θέλουμε όμως να πάρουμε τη νίκη».

Ο Ρεχάγκελ ερωτήθηκε για το στοιχειωμένο ρεκόρ αγώνων στον πάγκο της Εθνικής από τον Αλκέτα Παναγούλια (74 ματς) το οποίο καταρρίπτει απόψε. Και είπε: «Αυτό το ρεκόρ είναι απίστευτο. Δεν είναι συνηθισμένο για τα ελληνικά δεδομένα. Ήταν κατά κάποιον τρόπο απρόβλεπτο. Ουδείς μπορούσε να προβλέψει ότι θα ήμουν στον πάγκο της Εθνικής για τόσους αγώνες. Εάν ρωτήσουμε εδώ μέσα στην αίθουσα όλους τι θα γίνει σε τρία χρόνια, κανείς δεν ξέρει να μας πει».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε πως ο ίδιος και οι παίκτες του θα πρέπει να εκμεταλλευθούν το χρονικό διάστημα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ώστε «στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας να είμαστε σε καλή σωματική και πνευματική κατάσταση» και κατέληξε με αναφορά στην ομάδα της Ουγγαρίας, λέγοντας: «Είναι μια νέα ομάδα με καλούς παίκτες και με ταλέντο, όπως ο Χάιναλ για παράδειγμα. Σίγουρα απέναντί μας θα παρουσιαστεί διαφορετική μετά την ήττα της από τη Μολδαβία με 0-3. Περιμένουμε να είναι μια παθιασμένη ομάδα».

Στον αγωνιστικό τομέα ο Ρεχάγκελ, στη χθεσινοβραδινή προπόνηση στη Βουδαπέστη, μάλλον… μπέρδεψε τα πράγματα, παρά άφησε να διαφανούν οι προθέσεις του σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει απόψε. Κι αυτό καθώς στη διάρκεια του διπλού χρησιμοποίησε με τη μία ομάδα τους Νικοπολίδη, Κυργιάκο, Σπυρόπουλο, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Σαμαρά, Λυμπερόπουλο, Σαλπιγγίδη, Μπασινά και με την άλλη τους Χαλκιά, Πατσατζόγλου, Καψή, Βύντρα, Αμανατίδη, Τζιόλη, Μάντζιο, Γιαννακόπουλο και Γκέκα.

ΤΟ ΣΧΗΜΑ

Πάντως, και με δεδομένα στοιχεία αφ΄ ενός τις απουσίες και αφ΄ ετέρου τις δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού, ένα πιθανό σχήμα ενδεκάδας για το αποψινό ματς είναι:

●●● Ο Χαλκιάς να επανέλθει κάτω από τα γκολπόστ, αντί του Νικοπολίδη.

●●● Ο Βύντρα να αγωνιστεί δεξιά (ο Πατσατζόγλου εμφανίζεται κουρασμένος) και ο Σπυρόπουλος αριστερά αντί του Τοροσίδη που δεν ακολούθησε την αποστολή.

●●● Στο κέντρο της άμυνας σίγουρος είναι ο Κυργιάκος. Τη θέση του τιμωρημένου Δέλλα αναμένεται να καλύψει ένας εκ των Καψή, Κατσουράνη, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες.

●●● Στη μεσαία γραμμή ο Μπασινάς θεωρείται σίγουρος. Ο Καραγκούνης είναι πιθανόν να μην ξεκινήσει το ματς, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θα αγωνισθεί σίγουρα στα χαφ ο Κατσουράνης μαζί με τον Τζιόλη.

●●● Τέλος, στην επίθεση ένας εκ των Γιαννακόπουλου, Σαμαρά ή Σαλπιγγίδη αναμένεται να είναι ο παρτενέρ των Γκέκα και Αμανατίδη. ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ

Οι Μαγυάροι θα στερηθούν των υπηρεσιών του επιθετικού Ζόλταν Γκέρα, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Φέτσεσιν που αγωνίζεται στην Μπρέσια. Πιθανή ενδεκάδα για την Ουγγαρία: Φούλορ, Σέλεσι, Βάσκο, Κσισμάντια, Βάντσακ, Τόζερ, Χάιναλ, Βάντοζ, Τζούστζακ, Φέτσεσιν, Πρίσκιν.

●●● Η Εθνική μας έχει καλή προϊστορία στα παιχνίδια με την Ουγγαρία. Σε 16 συναντήσεις «μετρά» 7 νίκες, 5 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και σε 4 το ελληνικό συγκρότημα έχει γνωρίσει την ήττα. Τελευταία- και οδυνηρή- ήττα της Εθνικής στην Βουδαπέστη ήταν στις 14/10/87 με 3-0 από την ομάδα του Ντέταρι, όταν η Ελλάδα αποκλείσθηκε από τα τελικά του Μουντιάλ του 1988. Ακολούθησαν δύο παιχνίδια στην Ουγγαρία, εκ των οποίων το ένα έληξε ισόπαλο και το άλλο με νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

●●● Διαιτητής της συνάντησης είναι ο Άγγλος Ρομπ Στάιλς.