OΠανιώνιος αμφισβητεί τον κυρίαρχο ρόλο του Άρη τα δύο τελευταία χρόνια στον όμιλο των ομάδων που ακολουθούν τους δύο μεγάλους του πρωταθλήματος και διεκδικούν τη μοναδική διαθέσιμη θέση για την Ευρωλίγκα.

Οι «κυανέρυθροι» πήραν μεγάλη εκτός έδρας νίκη (71-81) στο «Αλεξάνδρειο», παρουσιάζοντας πολύ καλό σύνολο με «εκτελεστή» τον Ντούσαν Σάκοτα (22 π. με 0/1 διπ., 6/8 τρ.), άψογο οργανωτή τον Βασίλη Ξανθόπουλο, πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο (Ζορόσκι 12 π., Κένταλ 15 π.) και ψυχραιμία όταν ο Άρης ισοφάρισε (16΄:

32-32) αλλά παράλληλα δεν έπειθε ότι έχει τον έλεγχο του αγώνα. Πολύ πιστή «ακτινογραφία» του αγώνα έκανε ο Χάνο Μότολα: «Ήταν ξεκάθαρο. Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας, για να διαπιστώσεις ότι ο Πανιώνιος ήταν ένα βήμα μπροστά από μας στην άμυνα και την επίθεση. Όταν “δίνεις” 45 πόντους σε ένα ημίχρονο (20΄ 41-45) στην άμυνά σου, δεν έχει τύχη».

Ο Φινλανδός πρότεινε και την κατάλληλη αντίδραση στο σερί των τριών συνεχόμενων ηττών (ΠΑΟ, Λιέτουβος Ρίτας, Πανιώνιος) που αντιμετωπίζει η ομάδα του. «Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Να κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του στον καθρέφτη, να “προσφέρει” τον εαυτό του στην ομάδα, να μην αποδώσει ευθύνες κάπου αλλού, αλλά να κοιτάξει τα δικά του λάθη και να προχωρήσουμε».

Ειδικό κίνητρο για να φύγει νικητής από το «Παλέ» ο Γιάννης Γιαννούλης, αφού το θερινό διαζύγιο με τον Άρη ήταν ταραχώδες. «Δεν ήρθα για να πάρω εκδίκηση. Έπαιξα για να κερδίσει η ομάδα μου».

Ο Νέναντ Μάρκοβιτς είπε: «Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να παίξουμε παρουσιάζοντας όλη την ενέργειά μας. Επιδιώξαμε και καταφέραμε να μην πάρει επιπλέον προσπάθειες ο Άρης με επιθετικά ριμπάουντ».