Ο μαθητής, αν και διοπτροφόρος, φόρεσε αυτός τα γυαλιά στον δάσκαλό του και η πορεία του Αιγάλεω, σαν τρελό φορτηγό, συνεχίζεται στο σιρκουί της Α1. Οι «μάγκες» του Θανάση Σκουρτόπουλου, επικράτησαν και του Ρεθύμνου (73-67) και με ρεκόρ 4-1 νίκες ατενίζουν από τις κορυφαίες θέσεις τη θέα στον βυθό της Α1.

«Ο στόχος δεν αλλάζει και τα μυαλά μας δεν παίρνουν αέρα. Μόνο αν ενισχυθούμε θα μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή πλεύσης και πάλι υπό προϋποθέσεις. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και πατάμε στη γη», τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, λίγο πριν σφίξει στην αγκαλιά του τον αγαπημένο του ανιψιό. Ο μπόμπιρας είναι από τους πιο φανατικούς θαυμαστές του ικανότατου κόουτς, ο οποίος είχε θητεύσει δίπλα στον Αργύρη Πεδουλάκη πρόπερσι στον Πανελλήνιο και δεν το ξέχασε: «Είχαμε πολύ καλή συνεργασία η οποία και με ωφέλησε και τον ευχαριστώ δημοσίως». Όσο για τη συνέχεια «να σωθούμε το γρηγορότερο θέλουμε βρε παιδιά» είπε ο κόουτς των γηπεδούχων που είδε τον Πρόδρομο Νικολαϊδη να τα κάνει σχεδόν όλα και τον Ρόμπερτ Μάρας να ορθώνει το ανάστημά του στο φινάλε (4ο δεκάλεπτο) και να διεκδικεί από τον Μάκη τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.

«Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, να έχουμε πειθαρχία και καλή κυκλοφορία αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε κόντρα σε μια ομάδα που έχει αρχές, είναι σωστά δομημένη και μας νίκησε δίκαια», τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης που ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζει σκυλίσια άμυνα, αλλά οι παίκτες του στο τέλος ξέχασαν την… επίθεση (που ήταν το όπλο τους). Έτσι αν και ήταν μπροστά στο σκορ στο 33΄ (59-55) δέχτηκαν ένα σερί 12-0 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Οι φίλοι του Αιγάλεω δεν ξέχασαν τον άτυχο φίλο της Λάτσιο («Καλό ταξίδι Γκαμπριέλε. Παίξε το τελευταίο σου CD από τον ουρανό» έγραφε το πανό που είχαν αναρτήσει) αφού έχουν αδελφοποιηθεί με τους φανς της ιταλικής ομάδας, όταν έπαιξαν αντίπαλοι στο ΟΥΕΦΑ πριν από λίγα χρόνια.