Είναι γνωστό ότι οι άνδρες θεωρούν τις γυναίκες με καμπύλες πιο ελκυστικές και ότι- σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες- ζουν περισσότερο.

Μια νέα έρευνα δείχνει τώρα πως οι γυναίκες με λεπτή μέση σε σχέση με τους γλουτούς, έχουν ένα ακόμη προσόν: είναι πιο έξυπνες. Πιο έξυπνες σε σχέση με τις εύσωμες και ευτραφείς κυρίες αλλά και τις λεπτές, το σώμα των οποίων δεν διαθέτει τις ευδιάκριτες καμπύλες.

Σύμφωνα με τη μελέτη των ερευνητών από τα Πανεπιστήμια του Πίτσμπουργκ και της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, οι γυναίκες με καμπύλες (βλ.

Σοφία Λόρεν) κάνουν επίσης πιο ευφυή παιδιά, πιθανότατα εξαιτίας των αυξημένων επιπέδων Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στους γλουτούς, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αντίθετα, το πάχος γύρω από τη μέση μπορεί να περιέχει υψηλότερα ποσοστά Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, τα οποία δεν είναι τα καταλληλότερα για την εγκεφαλική ανάπτυξη. Όσον αφορά στην άλλη περίπτωση των λεπτών γυναικών, όπως π.χ. η ηθοποιός Κίρα Νάιτλι, εκεί εντοπίζεται έλλειμμα και από τα δύο λιπαρά οξέα, Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η έρευνά τους προσφέρει μια νέα εξήγηση στο γιατί πολλοί άνδρες βρίσκουν πιο ελκυστικές τις γυναίκες με καμπύλες. Για τη διεξαγωγή της, μελέτησαν τις περιπτώσεις 16.000

γυναικών και κοριτσιών. Ανακάλυψαν λοιπόν πως όσες διέθεταν λεπτή μέση και μεγάλους γοφούς τα πήγαν καλύτερα και στα νοητικά τεστ στα οποία υποβλήθηκαν. Το ίδιο και τα παιδιά τους.