Τον θάνατο τουλάχιστον 1.100 ανθρώπων προκάλεσε φονικός κυκλώνας που χτύπησε τα ξημερώματα της Παρασκευής τις ακτές του Μπανγκλαντές, ενώ 650.000

άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για εικόνες Αποκάλυψης με ισχυρότατους ανέμους η ταχύτητά των οποίων άγγιξε τα 250 χιλιόμετρα την ώρα κι ένα τεράστιο κύμα ύψους 15 μέτρων, που κάλυψε τρεις παραλιακές πόλεις και πολλά νησιά.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των σπιτιών που έχουν καταστραφεί είναι «ανυπολόγιστος». Πολλά θύματα βρήκαν τον θάνατο από πτώσεις δένδρων ή κατά την κατάρρευση των σπιτιών τους. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο βρίσκονται στο Νότιο Μπανγκλαντές, όπου τα συστήματα ηλεκτροδότησης και επικοινωνιών τέθηκαν εκτός λειτουργίας, ενώ σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε πολλά σημεία του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου. Ο κυκλώνας εξασθένησε έπειτα από μερικές ώρες και σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία κατευθύνεται βορειοδυτικά. Στις πληγείσες περιοχές έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία και ομάδες εθελοντών για να προσφέρουν βοήθεια.