Φέτος ο στόχος της ΑΕΚ είναι καθαρός. Τίτλος. Πέρσι τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ δημιουργούσε την ομάδα που θα κυνηγούσε την επόμενη χρονιά το πρωτάθλημα. Ποια ομάδα όμως είχε πετύχει περισσότερα πράγματα την αντίστοιχη (8η) αγωνιστική; Η περσινή ή η φετινή; Στο ποδόσφαιρο οι συγκρίσεις ανάμεσα σε ομάδες τού χθες και τού σήμερα γίνονται αναπόφευκτα και κυρίως έπειτα από αρνητικά αποτελέσματα. Η ΑΕΚ της φετινής σεζόν άρχισε με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες και στη συνέχεια γνώρισε δύο συνεχόμενες ήττες. Πέρσι είχε αρχίσει το πρωτάθλημα με τρεις ισοπαλίες, δύο νίκες και μία ήττα.

Η επιτυχία της περιόδου που διανύουμε με τις έξι νίκες δεν άφηνε κανέναν να αμφισβητήσει την ομάδα, ούτε να γκρινιάξει, ούτε να ασχοληθεί με τα αγωνιστικά προβλήματα που ήταν φανερά, αφού η ομάδα δεν απέδιδε καλό ποδόσφαιρο. Ο στόχος άλλωστε ήταν και είναι πάνω απ΄ όλα. Νίκες έστω και με… μισό μηδέν για να συγκεντρώνονται οι βαθμοί. Κανείς δεν είχε σκεφτεί τι είχε κάνει η ΑΕΚ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής χρονιάς, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ας δούμε λοιπόν πού ήταν καλύτερη η Ένωση, πού ήταν χειρότερη, πού υπερτερούσε, σε ποιες διοργανώσεις αγωνιζόταν και τι είχε καταφέρει. ● Η φετινή ομάδα έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς, δηλαδή 18 έναντι 15 στη σεζόν 2006- 2007. Μέχρι την 8η όμως αγωνιστική είχε μόνο μία ήττα, στην 5η αγωνιστική από τον Ολυμπιακό (1-0) και η δεύτερη ήρθε στη 16η αγωνιστική από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2-0). Φέτος η ΑΕΚ είχε έξι νίκες και ήρθαν δύο ήττες μέσα στον Νοέμβριο.

● Υπήρχε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τον κόσμο πέρυσι. Η ΑΕΚ έπαιζε θεαματικό και παραγωγικό ποδόσφαιρο το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, και μάλιστα με ποδοσφαιριστές που δεν έχουν καμία σχέση με το ρόστερ της περιόδου που διανύουμε. Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2006, την ημέρα δηλαδή που νίκησε τον Εργοτέλη με 3-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο, άρχισε ένα εντυπωσιακό σερί με 8 νίκες. ● Μπορεί η ΑΕΚ να είχε αποκλειστεί από το Χαϊδάρι στα πέναλτι για το Κύπελλο, όμως τον μήνα Νοέμβριο πέτυχε δύο ιστορικές νίκες. Η Ένωση αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ και σημείωσε την πρώτη νίκη της στον θεσμό επί της Λιλ (1-0) την 1η Νοεμβρίου και στις 21 του ίδιου μήνα κατέγραψε μία μεγαλειώδη επιτυχία. Νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν.

Οι συγκρίσεις μάλλον αγχώνουν την ομάδα, που φέτος θέλει να πάρει το πρωτάθλημα.

Εδώ λοιπόν τίθεται εύλογα το ερώτημα. Πότε ήταν πιο ευχαριστημένοι οι οπαδοί; Πέρσι τέτοια εποχή, με την ομάδα των χαμηλών απαιτήσεων που έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ και είχε ελπίδες και για το πρωτάθλημα ή φέτος με την ομάδα που στοχεύει το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά ύστερα από τόσα χρόνια, αλλά αγωνίζεται στο ΟΥΕΦΑ; Αν έρθει τελικά ο τίτλος, όλες αυτές οι συγκρίσεις θα ξεχαστούν. Αν όχι, τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα για πολλούς…