«ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΤΣ»

Στο ΟΑΚΑ θα έρθουν 35-40 χιλιάδες φίλαθλοι και θέλουν να δουν ένα καλό ματς. Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο να δει το παιχνίδι και με αυτό πρέπει να ασχοληθούμε

Πιστός στις αρχές του, αλλά και τις παραδόσεις, ο Ότο Ρεχάγκελ τόνισε πως δεν πρέπει να υποτιμηθεί η Μάλτα, ζήτησε από όλους να επικεντρωθούν σε αυτό το παιχνίδι, ξεκαθάρισε πως την ερχόμενη άνοιξη θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι στην Εθνική ομάδα, για τα έξι χρόνια της παρουσίας του στον πάγκο της οποίας επεσήμανε ότι «πέρασαν λες και ήταν 6 λεπτά»!

«Δεν συζητώ το εάν θα ανανεώσω», είπε ο Ρεχάγκελ και όταν η ερώτηση επαναλήφθηκε πρόσθεσε: «Έχουμε χρόνο γι΄ αυτό. Την άνοιξη θα συζητήσουμε πάλι. Όταν σκέφτομαι πόσα χρόνια είμαι στην Ελλάδα, που είναι έξι, νομίζω ότι βρίσκομαι εδώ έξι λεπτά». Και στις δύο περιπτώσεις όμως, φρόντισε να αποκαταστήσει την τάξη. «Το Σάββατο στο ΟΑΚΑ θα έρθουν 35-40 χιλιάδες φίλαθλοι και θέλουν να δουν ένα καλό ματς. Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο να δει το παιχνίδι, και με αυτό πρέπει να ασχοληθούμε», είπε τονίζοντας παράλληλα πως ο στόχος δεν είναι το αν θα μείνει ή θα φύγει, αλλά το γεγονός ότι «είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και τα παιδιά πρέπει να προετοιμαστούν για να υπερασπιστούν τον τίτλο. Θέλω οι παίκτες να είναι υγιείς και να πάμε με μια δυνατή ομάδα στο Εuro».

«Η ομάδα αυτήν τη στιγμή είναι πλήρης εκτός από τον Σεϊταρίδη. Στα δύο τελευταία ματς η ομάδα έπαιξε με πάθος, είχε καρδιά και άξιζε την πρόκριση. Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν αντίπαλο, τη Μάλτα, τον οποίο όλοι πριν γίνει ο αγώνας κρίνουν ότι θα τον κερδίσουμε. Ελπίζω να δείξουμε στον κόσμο ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις περιστάσεις και να παίξουμε καλά», επεσήμανε ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε: «Το παρελθόν έχει δείξει ότι αν υποτιμήσεις κάποιον αντίπαλο μπορεί να σκοντάψεις. Παράδειγμα η Εθνική Γερμανίας, η οποία είχε προκριθεί στην τελική φάση του Εuro 2008 πριν παίξει με την Τσεχία, πήγε ο κόσμος στο γήπεδο για να γιορτάσει, αλλά μετά από μισή ώρα άρχισε να σφυρίζει στους παίκτες, αφού οι Τσέχοι νίκησαν μέσα στη Γερμανία 3-0».

Η σημασία την οποία δείχνει ο Ρεχάγκελ για το ματς με τη Μάλτα φάνηκε και από την απάντηση που έδωσε στην ερώτηση αν με δεδομένο πως δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αρκετό. «Για εμένα κάθε αγώνας», τόνισε ο Ρεχάγκελ, «που δίνει η ομάδα μας είναι σημαντικός. Όπως πάντα, θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή σύνθεση».

Στο ερώτημα αν η τωρινή ομάδα ή αυτή του Εuro της Πορτογαλίας είναι ποιοτικότερη και πληρέστερη, ο Γερμανός απάντησε αφοπλιστικά. «Καλύτερη ομάδα είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη επιτυχία».

●●● «Βιντεοθεραπεία» περιελάμβανε το χτεσινό πρόγραμμα της προετοιμασίας της ομάδας. Ο Ότο Ρεχάγκελ έδειξε στους παίκτες στιγμιότυπα από τον αγώνα με την Εθνική μας στη Βαλέτα αλλά και από το τελευτάιο παιχνίδι των Μαλτέζων με τη Μολδαβία.

●●● Χωρίς απρόοπτα συνεχίστηκε και χτες η προετοιμασία της Εθνικής. Ο Σεϊταρίδης ακολούθησε και χτες θεραπευτική αγωγή.

Φιλμ για την Εθνική εν όψει κλήρωσης


Σε τηλεοπτικό στούντιο μετατράπηκε ο χώρος του γυμναστηρίου στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στον Άγιο Κοσμά, για τις ανάγκες της παραγωγής που ετοιμάζει η ΟΥΕΦΑ για την κλήρωση της τελικής φάσης του Εuro 2008, που θα πραγματοποιηθεί στη Λουκέρνη στις 2 Δεκεμβρίου.

Συνεργείο που εργάζεται για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου βρέθηκε στην Αθήνα το τελευταίο 48ωρο και χθες το απόγευμα πήρε πλάνα από την προπόνηση της Εθνικής, αλλά και συνεντεύξεις από τον ομοσπονδιακό προπονητή Ότο Ρεχάγκελ και πέντε ποδοσφαιριστές. Η επιλογή των παικτών μόνο τυχαία δεν ήταν.

Κλήθηκαν να δώσουν συνέντευξη οι αρχηγοί Αντώνης Νικοπολίδης και Άγγελος Μπασινάς, οι δύο παίκτες που συγκροτούν το αμυντικό δίδυμο Τραϊανός Δέλλας και Σωτήρης Κυργιάκος, καθώς και ο «χρυσός» σκόρερ της Εθνικής Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής στάθηκε στην επιτυχία της εθνικής ομάδας να έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα θα πάει στην τελική φάση για να υπερασπισθεί τον τίτλο της.

Τα βίντεο που τραβήχτηκαν χθες, θα προβληθούν στη διάρκεια της κλήρωσης της τελικής φάσης στην Ελβετία. Και η ΟΥΕΦΑ, όπως άλλωστε το συνηθίζει, θα δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στο συγκεκριμένο γεγονός.