Το «πράσινο φως» από τον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη περιμένει ο Ίλια Ίβιτς για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των μεταγραφών. Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού έχει μπει σε διαδικασία επαφών για να είναι ενήμερος σε ό,τι αφορά το κόστος μεταγραφής ποδοσφαιριστών.

Μετά τον Πολωνό διεθνή αριστερό μεσοεπιθετικό Γιάτσεκ Κρζίνοβεκ, προέκυψε νέο όνομα που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Σόφιας, η πειραϊκή ομάδα εδιαφέρεται για την απόκτηση του 21χρονου Βούλγαρου διεθνούς σέντερ φορ της Λέφσκι Σόφιας Βαλερί Ντομοβτσίσκι.

ΤΑΛΕΝΤΟ

Ο νεαρός αριστεροπόδαρος στράικερ (1.80 ύψος και βάρος 73 κιλά) έχει τρεις συμμετοχές στην εθνική ομάδα της χώρας του και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου της Βουλγαρίας. Ο Ντομοβτσίσκι αγωνίζεται στη Λέφκι Σόφιας με το νούμερο 17 και από το 2004-2005 όταν προήχθη στην πρώτη ομάδα έχει σκοράρει 54 φορές σε 117 παιχνίδια. Εκτός από τον Ολυμπιακό, έχουν δείξει ενδιαφέρον οι Νιούκαστλ, Φιορεντίνα, Ουντινέζε και Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Πάντως ο βουλγαρικός Τύπος αναφέρει ότι καμία ομάδα δεν έχει κάνει επίσημη πρόταση στη Λέφκσι για την απόκτηση του Ντομοβτσίσκι.

Όσον αφορά τον Κρζίσνοβεκ, η Βόλφσμπουργκ τον παραχωρεί με 2 εκατ. ευρώ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ. Πάντως ο 31χρονος Πολωνός μεσοεπιθετικός με δηλώσεις του στον γερμανικό Τύπο υποστήριξε ότι θέλει να μείνει στη γερμανική ομάδα: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Θέλω να μείνω για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Με τον αθλητικό διευθυντή Φέλιξ Μάγκατ έχουμε κάτι πολύ σπουδαίο».

Από τον Ολυμπιακό ειπώθηκε χθες ότι ο Κρζίνοβεκ βρίσκεται στη λίστα του Ίβιτς. Για τον Κρζίνοβεκ μίλησαν οι Κριστόφ Βαζέχα και Γιόζεφ Βάντσικ: «Είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής και από τους καλύτερους της Εθνικής Πολωνίας. Είναι πολλές φορές διεθνής και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Άλλωστε παίζει και στο γερμανικό πρωτάθλημα, που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος», δήλωσε ο Βαζέχα.

Ο Βάντσικ είπε: «Όταν ένας ποδοσφαιριστής παίζει τόσα χρόνια στην Μπουντεσλίγκα και είναι βασικός στην Εθνική Πολωνίας είναι καλός παίκτης. Είναι αμυντικός χαφ από αριστερά, αλλά μπαίνει μέσα στο κέντρο και σκοράρει. Μέχρι τώρα έχει αρκετά γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα. Έχει πετύχει και τρία γκολ με την Εθνική Πολωνίας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όταν τον καλεί στην εθνική ομάδα ο Λίο Μπενάκερ, που είναι μεγάλο όνομα και προπονητής της Εθνικής Πολωνίας, αυτό τα λέει όλα».

ΟΝΟΜΑΤΑ

Το Καλτσιομερκάτο έγραψε ότι η Λάτσιο και ο Ολυμπιακός ενδιαφέρονται για τον Αργεντινό επιτελικό μέσο Ντανιέλ Γκαστόν Μοντενέγκρο της Ιντεπεντιέντε, ενώ βραζιλιάνικα site έκαναν αναφορά στον Ολυμπιακό ότι ενδιαφέρεται για τον μέσο της Πόρτο (αγωνίζεται δανεικός στη Φλαμένγκο) Ίμπσον. Ωστόσο η πορτογαλική εφημερίδα «Αμπόλα» έγραψε ότι ο αντιπρόεδρος της Φλαμένγκο Κλέμπερ Λέιτε υποστήριξε ότι ο Ίμπσον θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα τους.

Αργεντίνικα ΜΜΕ έγραψαν ότι ο Αργεντινός μέσος Ισνούα βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού. Ο Κλέιτον της Λάρισας περιμένει στο ακουστικό του και αν δεν δώσει εντολή ο Σωκράτης Κόκκαλης μεταγραφή δεν πρόκειται να γίνει. Οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού θα είναι συνάρτηση με την πορεία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρώτοι μεταγραφικοί στόχοι παραμένουν οι Κυργιάκος, Ντελγκάδο.

Στον αγωνιστικό τομέα, τα προβλήματα άρχισαν να λύνονται για τον Τάκη Λεμονή. Χθες ο Ντιντιέ Ντομί ακολούθησε το πρόγραμμα της ομάδας. Ο Γάλλος αμυντικός είχε μείνει μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για έξι εβδομάδες λόγω θλάσης. Ο Κροάτης γκολκίπερ Τόμισλαβ Μπούτινα ακολούθησε μεγάλο μέρος του προγράμματος της προπόνησης. Όσον αφορά τους Άντζα, Λεντέσμα και Κοβάσεβιτς, ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ενώ ο Ραούλ Μπράβο ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Ο Νε έκανε θεραπεία. Την ερχόμενη Δευτέρα οι Κοβάσεβιτς, Λεντέσμα, Ραούλ Μπράβο αναμένεται να μπουν σε φουλ ρυθμούς προπόνησης. Ο Άντζας θα δοκιμάσει την ερχόμενη Τετάρτη να ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας.