Σαφέστατο μήνυμα για μηδενική ανοχή έδωσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στους εμπλεκομένους στα επεισόδια του ντέρμπι Παναθηναϊκού- ΑΕΚ, τη στιγμή που ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην πατρίδα του. Η σκληρή προπόνηση συνεχίστηκε και χθες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, ενώ ήδη άρχισαν να προτείνονται παίκτες εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Η κόντρα μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ δείχνει να εκτονώνεται μετά τη χθεσινή επίσκεψη όλων των εμπλεκομένων στα επεισόδια, στους αρμόδιους εισαγγελείς. Από πλευράς ΑΕΚ, το «παρών» έδωσαν οι Φερέρ, Παπασταθόπουλος, Δέλλας και ο νομικός Χάρης Γρηγορίου, και για τον Παναθηναϊκό οι Καραγκούνης, Βέλιτς, Εν Ντόι και ο κ. νομικός κ. Στράτος. Τους εμπλεκομένους δέχτηκαν ο εισαγγελέας κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, που έχει την ιδιότητα του εποπτεύοντος εισαγγελέως σε θέματα αθλητικής βίας.

Αυτό που τόνισαν οι δύο εισαγγελείς σε όλους είναι ότι αν ξανασυμβούν έκτροπα, θα εφαρμοστεί ο νόμος περί εξωσχολικού αθλητισμού, με βάση τον οποίο οι ποινές ούτε αναστέλλονται ούτε μετατρέπονται, αλλά οι δράστες οδηγούνται στη φυλακή!

Ο κ. Κανελλόπουλος μάλιστα τους μίλησε με νόημα: «Εδώ έχουμε αρχίσει καλά, αλλά με αφορμή αυτά που έγιναν και γράφτηκαν, θεωρήσαμε ότι προτιμότερο είναι να μη συνταχθεί δικογραφία. Είστε πρόσωπα που έχετε παίξει στο εξωτερικό, είστε διεθνείς, έχετε διαφημίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να είστε κήρυκες της ευγενούς αθλητικής άμιλλας και να μην αποτελείτε μέρος του προβλήματος. Μια δική σας ενέργεια μπορεί να αποτελέσει πυρ σε εύφλεκτη ύλη».

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ δήλωσε: «Ήταν μια ευκαιρία για να συμφιλιωθούμε

ΦΕΡΕΡ

Αναχωρεί το διήμερο για την Ισπανία, όπου θα έχει επαφές με ποδοσφαιριστές ή παράγοντες ομάδων για κάποιους παίκτες

υπό την παρουσία του εισαγγελέα. Ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις συμβουλές του. Αποτελούμε πρότυπο για τα μικρά παιδιά και τους οπαδούς, και θα πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να είναι όλα καλά. Χαίρομαι γιατί ο εισαγγελέας είχε καλές απόψεις κα θέλει να βοηθήσει από την πλευρά του για να είναι όλα φυσιολογικά στον χώρο. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να συμβάλω σε αυτή την προσπάθεια με όποιον τρόπο μπορώ. Ήταν όλα καλά».

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΑΞΙΔΙ

Ο προπονητής της ΑΕΚ, λοιπόν, ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί το ρεπό τού Σαββατοκύριακου και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα μεταβεί στην πατρίδα του, όπως ακριβώς έκανε και την προηγούμενη φορά που το πρωτάθλημα είχε διακοπή εξαιτίας των αγώνων της εθνικής ομάδας. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι πρόκειται για ταξίδι με μεταγραφικό σκοπό, αλλά πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο Φερέρ θα έχει κάποιες επαφές με ποδοσφαιριστές ή παράγοντες ομάδων για κάποιους παίκτες που θα μπορούσαν να μετακινηθούν στην ΑΕΚ.

Πάντως, τα τουρκικά ΜΜΕ επέμεναν και χθες ότι ο Τζέφερσον έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Το κλίμα άρχισε να βελτιώνεται σημαντικά στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο και ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ δείχνει ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την κατάληξη αυτή, αλλά και από τη δουλειά και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι ποδοσφαιριστές του στις προπονήσεις. Ο Ισπανός τεχνικός συνέχισε και χθες τη σκληρή προπόνηση, στην οποία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα υπήρχε μεγάλη διάθεση από τους παίκτες για γέλια και αστεία μεταξύ τους και γενικά τα πράγματα δείχνουν ότι οι δύο ήττες ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Στη χθεσινή προπόνηση, οι Παυλής και Λαγός γυμνάστηκαν μόνοι τους, ενώ προς το τέλος ο Φερέρ έστειλε τους Καπετάνο και Ριβάλντο στο γυμναστήριο. Ο πρώτος ένιωσε κάποιες μικροενοχλήσεις και ο δεύτερος για προληπτικούς λόγους. Ο Άκης Ζήκος γυμνάστηκε μόνος του.

●●● Την επέκταση της συνεργασίας τους για δύο ακόμα χρόνια ανακοίνωσαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου η ΑΕΚ και η εταιρεία Chevrolet, η οποία στο τέλος της εκδήλωσης έδωσε δώρο από ένα αυτοκίνητο στους Ζούλιο Σέζαρ και Ενσαλίβα.