ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ

Ένας από τους πιο ταλαντούχους επιθετικούς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Βραζιλιάνος Αντριάνο κινδυνεύει να… απολυθεί από την Ίντερ. Οι διοικούντες των νερατζούρι κάλεσαν τον μάνατζερ του παίκτη και του γνωστοποίησαν τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων του Αντριάνο, σύμφωνα με τα οποία η Ίντερ μπορεί ανά πάσα στιγμή να απολύσει τον παίκτη. Δεν έγινε γνωστό περί τίνος πρόκειται, αλλά εικάζεται πως αφορά τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ του Βραζιλιάνου. Με δηλώσεις του στη «Νews Οf Τhe World», ο Αντριάνο εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι.

ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Πρωταθλήτρια Ρωσίας αναδείχτηκε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (αντίπαλος της Λάρισας στους ομίλους του Κυπέλλου UΕFΑ), νικώντας στην τελευταία αγωνιστική τη Σατούρν Ραμενσκόγιε με 1-0. Είναι μόλις το δεύτερο πρωτάθλημα που κατακτά ο σύλλογος της Αγίας Πετρούπολης και το πρώτο μετά το 1984- επί εποχής Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο προπονητής της Ντικ Αντβοκάατ θα υποβάλει την παραίτησή του τις επόμενες ημέρες ή το αργότερο μετά την ολοκλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου UΕFΑ, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Αυστραλίας.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Η βαριά ήττα του Ερυθρού Αστέρα από τον Άρη στο Κύπελλο UΕFΑ οδήγησε τον προπονητή του Μίλοραντ Κοσάνοβιτς σε παραίτηση, μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Προσωρινοί αντικαταστάτες του θα είναι οι μέχρι πρότινος βοηθοί του Μίταρ Μιρκέλα και Σάσα Γιάνκοβιτς. Χθες, ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε εκτός έδρας τη Σμεντέρεβο με 5-2 και έφτασε τους 24 βαθμούς έναντι 29 της Παρτιζάν.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Αμετάβλητη παρέμεινε η κορυφή της βαθμολογίας του ολλανδικού πρωταθλήματος, καθώς τα δύο ντέρμπι της αγωνιστικής δεν ανέδειξαν νικητή. Ο Άγιαξ απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη Φέγενορντ και διατηρήθηκε πρώτος με καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ομάδα του Ρότερνταμ, ενώ η Αϊντχόβεν υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από την Άλκμααρ (αντίπαλος της Λάρισας στο Κύπελλο UΕFΑ). Στα άλλα ματς: ΡόνταΓκρόνινγκεν 5-1, Βίτεσε- Χέρενφεν 0-1, Γκράαφσαπ- Εξέλσιορ 1-1, Τβέντε- Μπρέντα 1-1, Φένλο – Σπάρτα 2-0, Βίλεμ- Ουτρέχτη 1-4, Ναϊμέγκεν- Αλμέλο 3-0. Η βαθμολογία: Άγιαξ και Φέγενορντ 25, Αϊντχόβεν 24.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Με δύο μετάλλια στις αποσκευές του επέστρεψε από τη Γλασκώβη ο Λευτέρης Κοσμίδης. Ο πρωταθλητής μας της ενόργανης γυμναστικής ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο στο Γκραν Πρι Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γλασκώβης. Ο 16χρονος γυμναστής έκλεψε τις εντυπώσεις ιδιαίτερα στον τελικό των ασκήσεων εδάφους. Ο Κοσμίδης στον τελικό του άλματος πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

ΤΕΝΙΣ

Ο Ιταλός Αλέσιο Ντι Μάουρο έγινε ο πρώτος τενίστας ο οποίος τιμωρήθηκε από την Ένωση του επαγγελματικού τένις, λόγω συμμετοχής σε στοίχημα. Ο Ντι Μάουρο (Νο 124 στην παγκόσμια κατάταξη) αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε λογαριασμό σε εταιρεία στοιχημάτων και του επεβλήθη ποινή αποκλεισμού από τα τουρνουά για εννέα μήνες. Παράλληλα θα πληρώσει πρόστιμο 60.000 δολαρίων.

●●● Επιπλέον, υπάρχει κι άλλη μία υπόθεση ανάμειξης τριάντα παικτών σε στοίχημα στο Διαδύκτιο ΒΑΔΗΝ

Δίδυμο του Φιλίππου Βεροίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των 50 χλμ. βάδην ανδρών με τους Κώστα Στεφανόπουλο και Θόδωρο Κουπίδη που τερμάτισαν πρώτος και δεύτερος με 4 ώρες 18΄ 53΄΄ και 4 ώρες 22΄ 11΄΄, αντίστοιχα, στη διοργάνωση που έλαβε χώρα στην περιοχή Βαρέα της παραλίας Μεγάρων. Μετά την επανάληψη αυτή, όσον αφορά την κατάταξη στις δύο πρώτες θέσεις στο Πρωτάθλημα 2005, την τριάδα συμπλήρωσε ο Θόδωρος Κεφαλόπουλος του Ολυμπιακού ΣΦΠ με 4 ώρες 32΄ 35΄΄.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

του ΣΕΓΑΣ θα συζητηθούν οι παραιτήσεις του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και του διευθυντή του Κλασικού Μαραθωνίου 2007, Κώστα Παναγόπουλου και Βαγγέλη Παπαποστόλου, που είναι στη διάθεση της Διοίκησης. Στο μεταξύ ο Κενυάτης δρομέας Τζέιμς Κιπκεμπόι Μπετ αναμένεται να βγει σήμερα από το ΚΑΤ, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα υπογλυκαιμίας.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Με το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των-66 κιλών αλλά και με χρηματικό μπόνους 2.000 δολαρίων επέστρεψε από την Αρμενία ο Ρεβάζι Ζιντιρίδης. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 και 7ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας, στο Grand Ρrix της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο που φιλοξενήθηκε στο Ερεβάν, με απολογισμό τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, κατέκτησε την τρίτη θέση.

●●● Οκτώ χρυσά, οκτώ ασημένια και ισάριθμα χάλκινα μετάλλια ήταν ο συνολικός απολογισμός για την ελληνική ομάδα στο διεθνές τουρνουά U20 «17α Αλεξάνδρεια» που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.