Ο Μπραντ Νιούλεϊ έσπασε τα κοντέρ (4/4 δ., 8/8 τρ.) και ο Πανιώνιος «σκόρπισε» την ΑΕΚ (90-71). Ήταν η πρώτη παρουσία του Νέναντ Μάρκοβιτς στον πάγκο της ομάδας της Νέας Σμύρνης η οποία στέφθηκε με επιτυχία, σε αντίθεση με την ΑΕΚ. Εκεί ο Βαγγέλης Αγγέλου, παρ΄ ότι ήταν- και αυτός- μόλις τρεις ημέρες στην ομάδα, ανέλαβε την ευθύνη για την τακτική και τις επιλογές στο ματς. Το πρόσωπο του αγώνα ήταν φυσικά ο Αυστραλός φόργουορντ, ο οποίος ήταν ασταμάτητος και άρχισε το σερί από τη δεύτερη περίοδο. Αυτό το διάστημα ο Νιούλεϊ πέτυχε 19 πόντους και η ΑΕΚ… 13 (ημίχρονο 48-27).

Τα 8/8 τρίποντα του Νιούλεϊ είναι ρεκόρ. «Έχω σημειώσει πολλά τρίποντα και σε αγώνα των μικρών ομάδων της Αυστραλίας, αλλά με 100% επιτυχία είναι η πρώτη φορά. Ο κόουτς μού είπε να σουτάρω και το έκανα» είπε ο Αυστραλός.

Ο Νέναντ Μάρκοβιτς εμφανίστηκε ικανοποιημένος: «Δεν πρόλαβα να μεταδώσω τη φιλοσοφία μου στους παίκτες, αλλά με εντυπωσίασε ο τρόπος που αφομοίωσαν αυτά που είπαμε για την άμυνα. Φυσικά δεν περιμένω τέτοια ευστοχία σε όλα τα ματς, αλλά ζητάω από τους παίκτες ενέργεια και θέληση. Το μόνο άσχημο από αυτό το ματς ήταν τα 13 επιθετικά ριμπάουντ της ΑΕΚ».

Στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων επικρατούσε απογοήτευση. «Προσπάθησα να βάλω κάποιες αρχές στο παιχνίδι. Η έκταση της ήττας και η τακτική βαρύνει εμένα» είπε ο Βαγγέλης Αγγέλου. «Στην ΑΕΚ, έγινε από το καλοκαίρι σοβαρή και επίμονη προσπάθεια. Υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Είναι δύσκολο να χάνεις, αλλά πρέπει να μαθαίνεις και από τις ήττες. Χρειάζεται ψυχραιμία ώστε να βάλουμε ένα ένα τα πράγματα σε τάξη. Θα σκεφτούμε αν πρέπει να αλλάξουμε κάτι. Εγώ είμαι εδώ για να βρω τι φταίει». Όσον αφορά τις αλλαγές, ο Μάρκοβιτς θα έχει από σήμερα στη διάθεσή του τον Ματίν Κλιβς (έφτασε χθες το απόγευμα), ενώ έχει γίνει πρόταση στον Σέρβο σέντερ Ίλιτς (2,15 μ.) και τον Χάρις Μουγιεζίνοβιτς (με θητεία στον Παναθηναϊκό). Για τον Ίλιτς ενδιαφέρεται και η ΑΕΚ.

ΕΝΤΑΣΗ

Η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο σε 200 οπαδούς της ΑΕΚ δημιούργησε ένταση, αφού ο Δημήτρης Δρόσος διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος τόσο στον πρόεδρο του Πανιωνίου, Ηλία Λιανό, όσο και στην Αστυνομία. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ ζήτησαν να μπουν στο γήπεδο τουλάχιστον είκοσι άτομα, στα οποία είχαν διαθέσει προσκλήσεις, και κατηγορούσαν τον διευθυντή του Πανιωνίου Λιβέρη Ανδρίτσο, απειλώντας μάλιστα και με μηνύσεις. Στην ΑΕΚ υποστηρίζουν πως είχαν συμφωνήσει με τον Ανδρίτσο για την είσοδο των οπαδών, κάτι που διαψεύδεται από τον Πανιώνιο.

●●● Ο Βαγγέλης Αγγέλου έκανε την πρώτη αλλαγή του στην ΑΕΚ. Μετά το τέλος του ματς με τον Πανιώνιο, ανακοίνωσε στον Ηλία Κατζούρη ότι δεν θα συνεχίσει στο προπονητικό τιμ. Τη θέση του θα πάρει ο Γιώργος Πάνου (έρθει εργαστεί στο τιμ του Αμαρουσίου και της Εθνικής). Οι φήμες για συζήτηση με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς για τη θέση του τεχνικού συμβούλου διαψεύστηκαν.