Ο Ντούσαν και οι μύθοι


Τους καταρρίπτει τους μύθους τον έναν μετά τον άλλον ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Και φαίνεται ότι επιστρέφει δριμύτερος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ποια είναι τα στάνταρ που πήγαιναν κόντρα στον «Ντούσκο» όταν συμφώνησε με τον Άρη; Ότι είναι μεγάλο ρίσκο να αναλαμβάνει ένας προπονητής μια ομάδα στην αρχή της περιόδου, όταν έχει κάνει την προετοιμασία με άλλον προπονητή και φυσικά τις επιλογές σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές των παικτών.

Ο Μπάγιεβιτς δηλαδή εκλήθη με το καλημέρα να αναλάβει μια ομάδα που εκ των πραγμάτων δεν ήταν δική του αλλά κάποιου άλλου, ο οποίος προφανώς απομακρύνθηκε γιατί δεν εκτιμήθηκε η δική του δουλειά.

Κι ο Μπάγιεβιτς άρχισε να δουλεύει με ένα σύνολο που είχε πολλούς ξένους παίκτες (κάτι που δεν το συνήθιζε και τόσο παλαιότερα) και παρ΄ όλα αυτά μάλλον δεν τα πάει κι… άσχημα.

Τι έχει καταφέρει;

Μέσα δε δύο μήνες πέτυχε να αποκλείσει την ισπανική Σαραγόσα και να βάλει τον Άρη στον όμιλο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (παρά το γεγονός ότι από την ημέρα της κλήρωσης τον είχαν όλοι για χαμένο) ενώ από χθες χάλασε και την «αγία τριάδα» του ποδοσφαίρου μας αφού μπήκε σφήνα ανάμεσά τους και κάθεται πλέον αναπαυτικά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας ένα σκαλί πίσω τον περυσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Δεν μπορεί να παραμένει τυχαία αήττητος μόνον ο Άρης. Ούτε και η δουλειά του Μπάγιεβιτς είναι τυχαία. Στηρίζεται σε γνώση και εμπειρία. Κι όταν διαθέτεις αυτόν τον συνδυασμό, δεν είναι παράλογο να έχεις επιτυχίες.

Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι…