Οι «τρίτοι» δούλεψαν χθες για τις εκπροσώπους των ελληνικών ομάδων στο κύπελλο UΕFΑ οι οποίες διατήρησαν έτσι ακέραιες τις ελπίδες τους για να πάρουν το εισιτήριο για τις «32» της διοργάνωσης.

Ιδανικό σενάριο πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό καθώς η Αμπερντίν υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από τη Λοκομοτίβ Μόσχας, γεγονός που του επέτρεψε να αποσπαστεί τέσσερις βαθμούς από την πλησιέστερη ομάδα στη βαθμολογία του 2ου ομίλου, ύστερα από μόλις δύο αγώνες.

Έτσι, οι «πράσινοι» θα παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας και στην επόμενη αγωνιστική παρά το γεγονός ότι έχουν ρεπό, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου μπορούν να σφραγίσουν και τυπικά την πρόκρισή τους στο ματς με τη Λοκομοτίβ Μόσχας στη «Λεωφόρο».

ΜΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ

Θύμα έκπληξης έπεσε η Μπάγερν καθώς υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 από την παραπαίουσα στην Πρέμιερ Λιγκ Μπόλτον. Στην επανάληψη αγωνίστηκε και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα ο Άρης πέρασε στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου, αν και έχει δώσει μόλις έναν αγώνα. Παρά τις δύο ήττες που έχει υποστεί στις αντίστοιχες πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του κυπέλλου UΕFΑ, η Λάρισα διατηρεί ελπίδες πρόκρισης χάρη στην εντός έδρας ήττα της Νυρεμβέργης από την Έβερτον με 2-0. Κομβικό σημείο για την πορεία της Λάρισας στη διοργάνωση είναι ο επόμενος αγώνας της με την Άλκμααρ στην Ολλανδία.

Επίδειξη δύναμης έκανε η Φιορεντίνα με αντίπαλο την Έλφσμποργκ στον τρίτο όμιλο όπου μετέχει και η ΑΕΚ. Οι Βιόλα, που θα παίξουν με τον «Δικέφαλο» στις 29 Νοεμβρίου στην Αθήνα, συνέτριψαν 6-1 τη σουηδική ομάδα με δύο γκολ του Γιόργκενσεν και πέρασαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με καλύτερη διαφορά από τη Βιγιαρεάλ που νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Μπόλεσλαβ. Και τα δύο αποτελέσματα ευνοούν την ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε στην τρίτη θέση με έναν αγώνα λιγότερο.

Για τον όμιλο του Πανιωνίου (8ος), Γαλατασαράι και Αούστρια Βιέννης υπέστησαν εντός έδρας ήττες επιτρέποντας στους «κυανέρυθρους» να παραμείνουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας αν και χθες είχαν ρεπό. Η Γαλατασαράι ηττήθηκε 3-2 από τη Χέλσινγκμποργκ ενώ η Αούστρια Βιέννης με 2-1 από την Μπορντό.

ΠΙΟ ΨΗΛΑ!

Μετά τις χθεσινές νίκες του Παναθηναϊκού και του Άρη η Ελλάδα σκαρφάλωσε μία θέση στην ειδική βαθμολογία της UΕFΑ. Με 22.830 βαθμούς η χώρα μας ανέβηκε στη 16η θέση και πλέον απέχει ελάχιστα από τη 15η στην οποία βρίσκεται η Βουλγαρία (23,166) οι ομάδες της οποίας έχουν αποκλειστεί από τα κύπελλα Ευρώπης.