ΑΡΗΣ

«Αν ήταν στο χέρι μου να επιλέξω τους αντιπάλους του Άρη για τους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, θα επέλεγα να μην αντιμετωπίσουμε τον Ερυθρό Αστέρα για συναισθηματικούς λόγους», δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Βlic» του Βελιγραδίου. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός μίλησε και για τίτλους: «Αν στον Άρη είχαμε μερικούς ακόμη ποδοσφαιριστές, θα μπορούσαμε να μιλάμε για τίτλους στην Ελλάδα, αφού ναι μεν υπάρχουν παίκτες στην ομάδα από διαφορετικές χώρες, είναι όμως όλοι τους ποδοσφαιριστές με ποιότητα και αποδίδουν πολύ καλό ποδόσφαιρο».

Οι Γιουγκοσλάβοι ζήτησαν 1.100

εισιτήρια για την αναμέτρηση, ενώ η Αστυνομία είπε ότι μπορούν να δοθούν μόνον 800 εισιτήρια στους φιλοξενούμενους για λόγους ασφαλείας, κάτι που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. ΛΑΡΙΣΑ

Η ισοπαλία που έφερε στο «Αλκαζάρ» η Λάρισα κόντρα στη SΚΟDΑ Ξάνθη έχει προβληματίσει τους υπεύθυνους της ΠΑΕ, κάτι που παραδέχτηκε ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Δώνης: «Δεν μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη αλλά και δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα παιχνίδια της Ευρώπης». Ουσιαστικά η προετοιμασία της θεσσαλικής ομάδας για τον αγώνα της Πέμπτης με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης θα ξεκινήσει από σήμερα, καθώς χθες η προπόνηση ήταν ελαφράς μορφής για όσους έπαιξαν ενάντια στην Ξάνθη.

ΒΟΛΕΪ

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού Ανδρέας Ανδρεάδης και ο ακραίος του Ηρακλή Ευγένιος Γκόρτσανιουκ κλήθηκαν αντί των τραυματιών Κώστα Γκιρτζίκη (Παναθηναϊκός) και Γιάννη Κυριακίδη (ΑΕΚ) στην εθνική ομάδα βόλεϊ, που αρχίζει σήμερα προπονήσεις εν όψει του προκριματικού προολυμπιακού τουρνουά (Κατάνια, 28 Νοεμβρίου- 2 Δεκεμβρίου).

Στην Κατάνια, η Εθνική είναι σε όμιλο με Ολλανδία, Ρουμανία (ο άλλος όμιλος είναι Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο) και για πρόκριση στο Προολυμπιακό Ευρώπης (Ιανουάριο 2008 στην Τουρκία) πρέπει να κατακτήσει την 1η θέση στο τουρνουά.

●●● Ο διεθνής Βούλγαρος ακραίος του Ηρακλή Πλάμεν Κονσταντίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 9ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ στον διαγωνισμό της ΕΣΑΠ και παράλληλα κορυφαίος σύμφωνα με το index της στατιστικής, ενώ στο Έπαθλο FΟRΤΗΝet για τον καλύτερο της σεζόν προηγείται ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Ολυμπιακός) με 40 βαθμούς και ακολουθεί ο Ντα (ΠΑΟ) με 38.

ΠΟΛΟ

Ο Ολυμπιακός ελπίζει στη μείωση της ποινής των τριών αγωνιστικών, ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την έδρα του στην τρίτη φάση της Ευρωλίγκας στο πόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για συμμετοχή των οπαδών τους σε επεισόδια κατά τη διάρκεια του τελευταίου φάιναλ φορ στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται στην πρεμιέρα στη Ρωσία (με τη Σίντεζ Καζάν στις 24/11), στη δεύτερη αγωνιστική υποδέχονται τη Χέρτζεγκ Νόβι (8/12) και στις 22/12 ταξιδεύουν στο Ζάγκρεμπ για το ματς με τη Μλάντοστ.

Όσον αφορά τον Εθνικό, στον πρώτο γύρο δίνει δύο ματς στην έδρα του, στις 24/11 με τη Γιουνγκ Ντουμπρόβνικ και στις 22/12 με την ουγγρική Βάσας. Στις 8/12 θα αγωνιστεί στη Βουδαπέστη με τη Χόνβεντ.

ΤΕΝΙΣ

Άλμα έξι θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη έκανε ο Μάρκος Παγδατής, με τη συμμετοχή του στην ημιτελική φάση του τουρνουά τένις στο Παρίσι. Ο Παγδατής ανέβηκε στο Νο 16 και ελπίζει φυσικά σε ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στη συνέχεια, ώστε να καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο «Μάστερς».