Είχε δίκιο ο Ζήκος!


Aπό την αρχή της περιόδου η ΑΕΚ, χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο, κατάφερνε κουτσά- στραβά να κερδίζει τα παιχνίδια.

Όμως, οι φίλοι της ομάδας και ιδιαίτερα οι παλιότεροι έκαναν αναφορά στην ποιότητα του ποδοσφαίρου το οποίο απέδιδε, λέγοντας ξεκάθαρα πως δεν είναι ούτε καν ικανοποιητικό.

Αν μη τι άλλο, οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν μάθει από την ομάδα τους να παίζει ποιοτικά. Να βλέπουν θέαμα. Μπορεί από τίτλους να είναι… πεινασμένοι, όμως ακόμη και αυτά τα- πολλά – χρόνια που έλειψαν τα πρωταθλήματα, ο κόσμος πήγαινε στο γήπεδο και παρακολουθούσε ωραίο ποδόσφαιρο.

Η απάντηση κάποιων σε αυτές τις αιτιάσεις ήταν πως «εφέτος η ομάδα κάνει ό,τι πρέπει για να κερδίσει το πρωτάθλημα». Παράλληλα «βάφτισαν»… επαγγελματικές τις ισχνές νίκες προσπαθώντας να πείσουν αυτούς που δεν πείθονταν ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Η «προσγείωση» από τον Ηρακλή ήταν ανώμαλη. Και η φράση του Ζήκου «χάσαμε ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να το κερδίσουμε, αλλά υπήρξαν και ματς που νικήσαμε και τα οποία θα μπορούσαν να έχουν λήξει ισόπαλα ή να τα έχουμε χάσει», αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Και έχει διπλή ανάγνωση. Ορισμένοι θέλησαν να κρατήσουν το πρώτο κομμάτι. Όμως ο έμπειρος χαφ άφησε να φανεί πως υπήρξαν και ματς στα οποία η ΑΕΚ νίκησε χωρίς ίσως να το δικαιούται 100%. Και σε αυτό το κομμάτι της δήλωσης θα πρέπει να σταθούν όσοι θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά την ομάδα.

H ουσία είναι πως εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα, η ΑΕΚ οφείλει και καλό ποδόσφαιρο να παίξει (μέχρι τώρα δεν το έχουμε δει) και τα αποτελέσματα να πάρει. Αφού ο κόσμος της δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δεκατρία χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά.