Επίθεση εναντίον του διαιτητή Χάουαρντ Γουέμπ εξαπέλυσε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, κατηγορώντας τον πως ευνόησε την Άρσεναλ στη μεταξύ τους αναμέτρηση που έληξε χωρίς νικητή (2-2) στο «Εμιρέιτς».

Η Άρσεναλ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και το γκολ που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα σημείωσε ο Γκαλάς στις καθυστερήσεις.

«Νομίζω πως ο Χάουαρντ Γουέμπ έχει μία μεγάλη ευκαιρία να γίνει κορυφαίος διαιτητής αλλά σήμερα ήταν μεγάλο το παιχνίδι γι΄ αυτόν και πολλές φορές ευνόησε την Άρσεναλ. Το δεύτερο γκολ των “κανονιέρηδων” προήλθε απ΄ αυτόν γιατί δεν έδωσε φάουλ στον Σαχά».

Ο Σκωτσέζος μάνατζερ πάντως παραδέχτηκε πως είναι πολύ δύσκολο για τους διαιτητές να μην επηρεάζονται από το θερμό κοινό, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη τη συμπεριφορά των οπαδών της Άρσεναλ που βρίσκονταν πίσω από τον πάγκο της ομάδας του:

«Μας έβριζαν άτομα που βρίσκονταν στο ένα μέτρο μακριά μας. Υπήρχε έλλειμμα στην ασφάλεια και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση».

Ο εκπρόσωπος της Άρσεναλ, απαντώντας στις κατηγορίες του «Φέργκι» για ελλειπή μέτρα ασφαλείας, παραδέχτηκε πως αρκετοί οπαδοί ξέφυγαν από τα όρια και ένας μάλιστα αποβλήθηκε γι΄ αυτόν τον λόγο.

Αυτός που ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα ήταν ο Βενγκέρ, κυρίως γιατί δεν περίμενε πως ο διαιτητής θα κατακύρωνε το δεύτερο γκολ, το οποίο σημειώθηκε με περιπετειώδη τρόπο.

Όταν σούταρε ο Γκαλάς, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο είχε πετύχει αυτογκόλ, η μπάλα πέρασε μισό μέτρο μέσα από τη γραμμή της εστίας της Γιουνάιτεντ αλλά ο Φαν Ντερ Σάαρ στη συνέχεια επενέβη και την έπιασε.

«Όταν ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι νόμιζα πως έδωσε φάουλ εναντίον μας. Έτσι, ξαφνιάστηκα όταν καταλόγισε το γκολ το οποίο όπως φαίνεται και στο βίντεο ήταν κανονικό. Ήταν μία καταπληκτική απόφαση του βοηθού διαιτητή γιατί βρισκόταν στην αντίθετη πλευρά. Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα πως μπόρεσε να το δει», είπε ο Βενγκέρ.

Καταλήγοντας, ο Αλσατός έπλεξε ξανά το εγκώμιο των παικτών του και του χαρακτήρα που επιδεικνύουν στις κρίσιμες στιγμές. «Ο χαρακτήρας μας δοκιμάστηκε δύο φορές. Υπάρχει κάτι το εξαιρετικό σ΄ αυτήν την ομάδα το οποίο δεν μπορείς να διακρίνεις με την πρώτη ματιά».

ΠΛΗΣΙΑΣΕ Η ΤΣΕΛΣΙ

Μετά απ΄ αυτήν την ισοπαλία, η Τσέλσι νικώντας 2-0 τη Γουίγκαν (έβδομη σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις) πλησίασε τις Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ στους τρεις βαθμούς.

Ο Χουάντε Ράμος δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα με την Τότεναμ, καθώς τα «σπιρούνια» υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 1-1 από τη Μίντλεσμπρο, ενώ η κρίση χτυπά την πόρτα της Λίβερπουλ μετά τη νέα ισοπαλία (0-0) με την Μπλάκμπερν. Αρκετά γραφεία στοιχημάτων δέχονται ήδη πονταρίσματα πως ο Ράφα Μπενίτεθ θα απολυθεί τη φετινή σεζόν, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Τhe Sunday Εxpress» πρώτος υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος, με βάση τη συμφωνία που έχει κάνει με την Τσέλσι, δεν μπορεί να εργαστεί σε άλλη αγγλική ομάδα τη φετινή σεζόν. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Άρσεναλ- Μάντσεστερ Γ. 2-2 (Φάμπρεγας 48΄, Γκαλάς 90΄- Γκαλάς 45΄ αυτογκόλ, Ρονάλντο 83΄). Άστον Βίλα- Ντέρμπι 2-0 (Λάουρσεν 57΄, Γιανγκ 61΄). Έβερτον- Μπέρμιγχαμ 3-1 (Γιακούμπου 10΄, Κάρσλι 89΄, Βόγκαν 90΄- Καπό 80΄). Φούλαμ- Ρέντινγκ 3-1 (Ντέιβις 18΄, Ντέμπσι 72΄, Χίλι 90΄- Ντόιλ 54΄). Μίντλεσμπρο- Τότεναμ 1-1 (Γιανγκ 52΄- Μπεντ 35΄). Νιούκαστλ- Πόρτσμουθ 1-4 (Κάμπελ 16΄ αυτογκόλ- Πάμαροτ 8΄, Μουαρουάρι 9΄, Ουτάκα 11΄, Κράνιτσαρ 71΄). Γουίγκαν- Τσέλσι 0-2 (Λάμπαρντ 11΄, Μπελέτι 18΄). Μπλάκμπερν- Λίβερπουλ 0-0. Γουέστ Χαμ- Μπόλτον 1-1 (ΜακΚάρτνεϊ 19΄- Νόλαν 90΄).

Πρέμιερ Λιγκ (σε 12 αγώνες)