Κατεβάζει ένταση στις προπονήσεις του ο Παναθηναϊκός με σκοπό να εμφανιστεί πιο φρέσκος την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς παρουσιάστηκαν «σφιγμένοι» στον αγώνα με την Μπάμπεργκ και ήταν προφανές ότι σ΄ αυτό έπαιξαν σοβαρό ρόλο οι διπλές και σκληρές προπονήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες πριν από τον αγώνα της Ευρωλίγκας με τους Γερμανούς. Ο Σέρβος προανήγγειλε μείωση της έντασης και αναμένεται να δουλέψει με τους παίκτες κυρίως στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και την αντιμετώπιση των προικισμένων επιθετικά (Γκριρ, Γουντς, Ματσιγιάουσκας) παικτών του Ολυμπιακού. Στην άμυνα στάθηκε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

«Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τον αγώνα της Κυριακής. Δεινοπαθήσαμε μέχρι να νικήσουμε την Μπάμπεργκ, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη για να είμαστε αυτοί που πρέπει. Όμως ο χρόνος είναι αμείλικτος.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι δύσκολο. Παίζουμε με μία πολύ δυνατή ομάδα, που ενισχύθηκε με αρκετούς παίκτες και διαθέτει τεράστιο επιθετικό ταλέντο. Το αποτέλεσμα του αγώνα θα παίξει τον ρόλο του, αλλά είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα. Ούτε εμείς ούτε ο Ολυμπιακός είμαστε απολύτως έτοιμοι και σίγουρα δεν παίζουμε στο 100%. Αυτό είναι μία πραγματικότητα και για τις δύο ομάδες. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε στα πόδια μας μόλις τέσσερα επίσημα ματς στην Α1 και την Ευρωλίγκα. Εμείς ξέρουμε ότι αν παρουσιαστούμε έτοιμοι στην άμυνα, τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη νίκη» επισήμανε ο «3D» του Παναθηναϊκού δημοσιοποιώντας στο προσωπικό του blog που διατηρεί στο site της Wind.