«Αν παίξουμε δέκα φορές με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην έδρα του, θα χάσουμε οκτώ φορές και θα νικήσουμε δύο. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Φερνάντο Σάντος για τον αυριανό αγώνα στο Καραϊσκάκη.

«Πρέπει να συγκρίνουμε τις δύο ομάδες πριν γίνει ο αγώνας», είπε ο Σάντος και συνέχισε: «Είναι και οι δύο μεγάλες ομάδες. Οι εκτιμήσεις όμως βασίζονται πάντα στο υλικό και τις συνθήκες που υπάρχουν σε κάθε ομάδα στη χρονική στιγμή που γίνεται το παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε βέβαια. Αλλά δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε την πραγματικότητα. Μην με παρεξηγείτε για ό,τι λέω. Οι προοπτικές να προχωρήσεις όταν βλέπεις την αλήθεια είναι μεγαλύτερες από το να ζεις με ψευδαισθήσεις. Ας ξεκινήσουμε με το να μάθουμε πρώτα ποιοι είμαστε και μετά να πούμε ότι πάμε στο Καραϊσκάκη για να κερδίσουμε. Πάντως αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα κατεβούμε στον Πειραιά για να πάρουμε το θετικότερο αποτέλεσμα». Ο Φερνάντο Σάντος ρωτήθηκε και για τους νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές της ομάδας. Απαντώντας, αναφέρθηκε σε ένα παράδειγμα με τον Ντέκο και έστειλε ένα μήνυμα: «Είχα έναν επιθετικό ποδοσφαιριστή ο οποίος είχε στο μυαλό του μόνον την επίθεση. Χρειάστηκε να περάσουν τρεις με τέσσερις μήνες μέχρι να καταλάβει ότι έπρεπε να παίξει και άμυνα. Το όνομά του ήταν Ντέκο. Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν κάποια παιδιά που έχουν ικανότητες και ποιότητα. Συνεχίζουν όμως με τη νοοτροπία ότι μόνον ο εαυτός τους είναι σημαντικός».

Ο Φερνάντο Σάντος αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες προς τους παίκτες μετά τα παιχνίδια με αντιπάλους τον Θρασύβουλο και τον Άρη, λέγοντας: «Όταν ερχόμουν στην Τούμπα ως αντίπαλος, πάντα μου έκανε εντύπωση η ατμόσφαιρα. Θέλω όμως να πω ότι πρέπει να εκδηλώνουμε την πικρία μας προσεκτικά. Η στήριξη στους παίκτες μας πρέπει να είναι το πιο σημαντικό». Στη χθεσινή προπόνηση οριστικοποιήθηκε ότι ο Βαγγελής δεν θα αγωνιστεί τελικά στο παιχνίδι του Σαββάτου αφού δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ ο Κνολ επέστρεψε στους κανονικούς ρυθμούς και θα βρίσκεται στη διάθεση του Σάντος.