ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ… ανελέητη ήταν η αντίδραση της Χίλαρι Κλίντον στην πληροφορία ότι το μηνιαίο ανδρικό περιοδικό, το «GQ», ετοιμαζόταν να δημοσιεύσει ένα αρνητικό για αυτήν ρεπορτάζ, αποκαλύπτοντας εσωτερικές έριδες και εντάσεις στην προεκλογική εκστρατεία της γερουσιαστού για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών: αν προχωρήσετε στη δημοσίευση του ρεπορτάζ, απείλησαν οι υπεύθυνοι της εκστρατείας το περιοδικό, μπορείτε να ξεχάσετε το πρωτοσέλιδο με τον Μπιλ Κλίντον που είχατε προγραμματίσει για το τεύχος Νοεμβρίου- ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πρόκειται να συνεργαστεί άλλο μαζί σας.

Τι απέγινε; Παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στο «GQ», το αρνητικό άρθρο για τη Χίλαρι μπήκε στο συρτάρι… «Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με τις εσωτερικές διεργασίες, αλλά μπορώ να σας πω πως ναι, πράγματι “σκοτώσαμε” ένα κομμάτι για τη Χίλαρι», ανέφερε ο διευθυντής του περιοδικού, Τζιμ Νέλσον, σε δήλωση που έστειλε ηλεκτρονικά στους «Τimes». «“Σκοτώνουμε” κομμάτια όλη την ώρα για διάφορους λόγους», πρόσθεσε.

Το προβάδισμα, πάντως, της Χίλαρι επί του Μπάρακ Ομπάμα εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις τόσο μεγάλο- έως και 20% – ώστε οι αναλυτές δεν ρωτούν πλέον αν μπορεί να νικήσει, αλλά αν μπορεί κάτι να τη σταματήσει. Σύμφωνα με νέα βιογραφία του, ακόμη και ο (Ρεπουμπλικανός) πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζορτζ Μπους, πιστεύει πως η Χίλαρι θα κερδίσει το δημοκρατικό προεδρικό χρίσμα· κατ΄ ιδίαν μάλιστα φέρεται να έχει εκφράσει την πεποίθηση πως θα είναι αυτή που θα τον διαδεχθεί. Κατά την ίδια βιογραφία, σύμβουλοι του Μπους ενημερώνουν κατ΄ ιδίαν, κατ΄ εντολή του προέδρου, την Κλίντον και άλλους δημοκρατικούς υποψηφίους για το Ιράκ, με την ελπίδα να τους πείσουν για την αναγκαιότητα να συνεχιστεί η πολιτικής Μπους στην πολύπαθη χώρα.