Το νέο ΒlackΒerry φλερτάρει τις γυναίκες


Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε μέχρι σήμερα, ήταν μια συσκευή… λευκού κολάρου: Την έβλεπες στα χέρια ανθρώπων καριέρας ή επιχειρηματιών, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες αρκούνταν σε άλλες συσκευές που είχαν λιγότερες δυνατότητες αλλά και μικρότερο μέγεθος, ώστε μπορεί κανείς να τις χειριστεί και με το ένα χέρι. Τώρα, όλα αυτά αλλάζουν: το ΒlackΒerry διευρύνει τους… ορίζοντές του στοχεύοντας πλέον σε κολάρα άλλου χρώματος, και βέβαια και στα… ταγιέρ!

Κάποιες χώρες έχουν ήδη υποδεχτεί – οι άλλες το περιμένουν σε περίπου τρεις εβδομάδες- το νέο ΒlackΒerry Curve που έρχεται με ανανεωμένη εμφάνιση και με στόχο να κατακτήσει περισσότερους- και διαφορετικούς- χρήστες, με ιδιαίτερη προτίμηση στο γυναικείο φύλο.

Κινητό και e-mail

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ΒlackΒerry είναι ένα κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένο ένα μικρό πληκτρολόγιο qwerty και η λειτουργία που το κάνει πραγματικά ελκυστικό- και χρήσιμο στους καριερίστες- είναι ότι συνδέεται με όλους τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ακριβώς όπως συνδέεται και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. Με τη συσκευή αυτή, ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει και να στέλνει e-mail σαν να βρίσκεται στο γραφείο του.

Νέο target group

Και αφού η συσκευή εδραιώθηκε πλέον στον απαραίτητο εξοπλισμό των πιχειρηματικών κύκλων, η εταιρεία Research in Μotion (R.Ι.Μ.)- που δημιούργησε το ΒlackΒerry- αποφάσισε ότι είναι πια καιρός να επεκτείνει το κοινό στο οποίο στοχεύει, προσεγγίζοντας και εκείνους που δεν έχουν ως… αυτοσκοπό την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο από όποιο σημείο κι αν βρίσκονται. Στο target group προστέθηκαν, δηλαδή, οι νεαρές ηλικίες, οι μεσαίες επαγγελματικές τάξεις και οι γυναίκες. Με άλλα λόγια, οι κατασκευαστές του ΒlackΒerry στράφηκαν στην τάση που επικρατεί πλέον σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας: στην προσπάθεια να «γεφυρώσουν» το χάσμα μεταξύ των επαγγελματιών χρηστών και των απλών καταναλωτών.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το ΒlackΒerry Curve που είναι το μικρότερο σε μέγεθος ΒlackΒerry με πλήρες πληκτρολόγιο, με διαστάσεις 10,5 x 6 x 1,5 εκατοστά. Το όνομά του (Curve, που σημαίνει καμπύλη) επελέγη προφανώς μόνο για λόγους μάρκετινγκ, και όχι γιατί πράγματι η συσκευή έχει καμπύλες.

Τα ατού του

Στα ατού του ΒlackΒerry Curve συμπεριλαμβάνεται το κεντρικό σφαιρικό πλήκτρο πλοήγησης (trackball) που αποδεικνύεται ιδιαίτερα εύχρηστο και εξυπηρετικό. Διαθέτει επίσης κάμερα 2 megapixels με ισχυρό φλας, «διορθωτή» για τα ορθογραφικά λάθη των κειμένων, αυτόματη αύξηση της έντασης της φωνής όταν ο χρήστης βρίσκεται σε θορυβώδες μέρος και ειδικό κουμπί για απενεργοποίηση του ήχου κλήσης στο πάνω μέρος- δύο λειτουργίες που, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα έπρεπε να είναι αυτονόητες για όλα τα κινητά τηλέφωνα.

Πάντως, το μεγαλύτερο ίσως πλεονέκτημα του ΒlackΒerry Curve είναι οι λειτουργίες multimedia με τις οποίες είναι εξοπλισμένο. Η συσκευή διαθέτει λογισμικό για αναπαραγωγή μουσικής,- την οποία ο χρήστης μπορεί να ακούει με ασύρματα ακουστικά bluetooth ή με οποιαδήποτε άλλα ακουστικά- εικόνων και βίντεο, ενώ δέχεται και κάρτες μνήμης για πρόσθετη χωρητικότητα.

Με Windows

Διαθέτει ακόμη λογισμικό των Windows το οποίο μεταφέρει αυτόματα εικόνες, ήχους και βίντεο από τον υπολογιστή του στο ΒlackΒerry (το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να δημιουργήσει έναν φάκελο στην επιφάνεια εργασίας στον οποίο θα «ρίχνει» ό,τι θέλει να κουβαλάει μαζί του). Κατά τα άλλα, το Curve παραμένει ένα ΒlackΒerry: με το πληκτρολόγιό του, τις συντομεύσεις που κάνουν πιο εύκολη τη χρήση ορισμένων λειτουργιών (π.χ. με το πάτημα του Ι και του Ο μπορεί κανείς να κάνει ζουμ σε μια αποθηκευμένη εικόνα, ενώ το @ για τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις βρίσκεται στο πλήκτρο space), την υποστήριξη αρχείων Word, Εxcel, ΡowerΡoint, WordΡerfect, ΡDF, JΡΕG και GΙF, και ό,τι άλλο κάνει ένα κλασικό ΒlackΒerry.

Αργή πλοήγηση

Το Curve φορτίζει μέσω μιας θύρας USΒ συνδεδεμένης στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στα μειονεκτήματα της νέας συσκευής οι ειδικοί κατατάσσουν την αργή πλοήγηση στο Ίντερνετ, καθώς και το γεγονός ότι δεν «τραβάει» βίντεο, παρότι μπορεί να το αναπαράγει.

Ένα πλήκτρο για δύο γράμματα


Το ΒlackΒerry Curve αποτελεί τον εξελιγμένο απόγονο του ΒlackΒerry Ρearl, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από περίπου ένα χρόνο ως η κομψή εκδοχή του κινητού- υπολογιστή. Το μικροσκοπικό- για ΒlackΒerryΡearl διατέθηκε σε τρία χρώματα, αλλά για χάρη της κομψότητας «θυσίασε» το πλήρες πληκτρολόγιο (έχει 14 πλήκτρα, το καθένα για δύο γράμματα του αλφαβήτου, και λογισμικό που επιχειρεί να…

μαντέψει ποια λέξη προσπαθείς να γράψεις!).

Νέα προϊόντα  Νέα σειρά τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας Βρίσκει το πιο καθαρό σήμα Γ ια μεγαλύτερη ταχύτητα


Η LG Εlectronics παρουσίασε τη νέα σειρά LCD τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας LΥ95, με τεχνολογία Dimple Speaker για καλύτερη απόδοση ήχου, συνδεσιμότητα SimpLink που επιτρέπει στον χρήστη να χειρίζεται μια σειρά από συσκευές- DVD player, home theatre και άλλεςμε ένα τηλεχειριστήριο, αλλά και δύο θύρες ΗDΜΙ για συνδεσιμότητα με κονσόλες παιχνιδιών και ψηφιακές βιντεοκάμερες. Η σειρά LΥ95 είναι διαθέσιμη σε μεγέθη 37, 42 και 47 ιντσών.

http://hellas.lge.com Η νέα συσκευή ασύρματης σύνδεσης στο Ίντερνετ, Wireless Router Rangemax της εταιρείας Νetgear, ανιχνεύει συνέχεια το περιβάλλον για φυσικά «εμπόδια» και τροποποιεί το ασύρματο σήμα προκειμένου να αντισταθμίσει τη μείωση που προκαλούν σε αυτό τα εμπόδια αυτά. Όταν, για παράδειγμα, ο χρήστης μεταφέρει τον φορητό υπολογιστή από ένα δωμάτιο σε ένα άλλο, η συσκευή αυτόματα καταλαβαίνει την αλλαγή και μεταβάλλει το ασύρματο σήμα, έτσι ώστε να εξασφαλίζει πάντα το καθαρότερο και με τη μεγαλύτερη ταχύτητα σήμα. Είναι συμβατό με όλες τις υπόλοιπες ασύρματες συσκευές.

Τιμή: 90 ευρώ www.netgear.com Ο νέος σκληρός δίσκος FireDisk Τaurus (1 ΤΒ) της εταιρείας Unibrain, με χωρητικότητα 1 Τerrabyte, αποτελείται από δύο σκληρούς δίσκους και ο ελεγκτής του δίνει δυνατότητα στον χρήστη να τους χρησιμοποιήσει σαν συστοιχία (RΑΙD), για μεγαλύτερη ταχύτητα.

Διαθέτει θύρες FireWire 800, 400 και USΒ 2.0,

ενώ η συσκευασία περιλαμβάνει καλώδιο FireWire 800 (9 σε 9 επαφές), καλώδιο USΒ 2.0 και τροφοδοτικό 12V DC. Ο δίσκος είναι συμβατός με Windows 2000/ΧΡ/Vista και ΜacΟS 10.2 (ή νεώτερη έκδοση) και συνδέεται με όλους τους υπολογιστές που διαθέτουν θύρα FireWire 800 ή USΒ 2.0.

Τιμή: 469 ευρώ www.unibrain.gr