ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου, ο οποίος «έπαιξε» σε ομόλογα 2,5 εκατομμύρια ευρώ από το αποθεματικό του νοσοκομείου, χωρίς την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου και χωρίς να έχει ενημερώσει το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα φέρεται να έχει παραποιήσει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, ώστε να είναι καλυμμένος στο θέμα των ομολόγων!

Νωρίτερα χθες, το ζήτημα της αποπομπής παρ΄ ολίγον να οδηγήσει σε κόντρα μεταξύ του υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου και υφυπουργού Αθ. Γιαννόπουλου: ο μεν υπουργόςο οποίος τοποθέτησε τον διοικητή στη συγκεκριμένη θέση- καθυστερούσε να διατάξει την απομάκρυνσή του, ο δε υφυπουργός ζητούσε την άμεση παραίτησή του κάνοντας λόγο για «καταδικαστέες ενέργειες που θυμίζουν την εποχή Κοσκωτά»!

Ο ίδιος ο διοικητής πάντως σε ανακοίνωσή του επιμένει ότι οι ενέργειές του ήταν σύννομες, αναφέροντας ότι είχε σχετική εξουσιοδότηση από το Διοικητικό

Συμβούλιο. Όταν ωστόσο εκλήθη να δώσει εξηγήσεις στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν ανέφερε τίποτε σχετικό. Το υπουργείο επιβεβαίωσε χθες την παρανομία από την πλευρά του διοικητή, ο οποίος, όπως αναφερόταν χθες, ενήργησε χωρίς την εξουσιοδότηση του Συμβουλίου.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου επικαλείται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία ελήφθη στη συνεδρίαση της 12ης Οκτωβρίου 2006, κατά την οποία όμως το Συμβούλιο αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον διοικητή να διαπραγματευθεί με τράπεζες και να φέρει προς έγκριση σύμβαση συνεργασίας με κάποια από αυτές σε θέματα κληροδοτημάτων, ταμειακής διαχείρισης και διαθεσίμων. Στη συνέχεια ο διοικητής φέρεται να παραποίησε την απόφαση αυτή παρουσιάζοντας μια άλλη- με ίδια ημερομηνία-, η οποία τον εξουσιοδοτεί να προχωρήσει σε άνοιγμα των ειδικών λογαριασμών του νοσοκομείου! Ο υπεύθυνος Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στοιχεία για τυχόν ανάλογες ενέργειες άλλων νοσοκομειακών διοικήσεων. «Ο διοικητής του Νοσοκομείου της Κορίνθου είναι η τρίτη περίπτωση στελέχους μέσα σε ενάμιση μήνα για το οποίο αποκαλύπτονται παράνομες πράξεις. Φαίνεται, δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ότι η Ν.Δ. επιλέγει τα στελέχη που διορίζει, όχι για να υλοποιήσουν τις εξαγγελίες περί διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης, αλλά με μοναδικό στόχο την άλωση και τον έλεγχο του κράτους» σχολίασε ο κ. Πρωτόπαπας.