ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

Το «κάστρο» της Αdidas, τη γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου προσπαθεί να αλώσει η Νike. Η αμερικανική εταιρεία προσφέρει στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομοσπονδία του κόσμου το ποσό των 600 εκατ. ευρώ για οκταετές συμβόλαιο, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και συνεργασία με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών. Η πορεία της Αdidas, που εδρεύει στη Γερμανία και είναι δημιούργημα του Γερμανού Αντι Ντάσλερ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα «πάντσερ», στα οποία είναι χορηγός πριν από την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου τίτλου τους, το 1954. Η πρόταση της Νike θεωρείται αντιπερισπασμός για τα σχέδια της Αdidas να κατακτήσει την αμερικανική αγορά με τη βοήθεια του Ντέιβιντ Μπέκαμ, που ως γνωστόν θα συνεχίσει την καριέρα του στους L.Α. Galaxy.

«ΠΙΝΕΙ ΠΟΛΥ…»

Ο Γερμανός δημοσιογράφος Μάρτιν Γκάρτσκε απολύθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΝDR, γιατί χαρακτήρισε «μεθύστακα» τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Μαρσελίνιο, ενώ μετέδιδε τον αγώνα τής Χέρτα Βερολίνου με τη Βόλφσμπουργκ. «Δεν του έχουν μείνει άλλα χρήματα γιατί, όπως όλοι ξέρουν, πίνει πολύ», ήταν η δήλωση- απόλυση του Γκάρτσκε, ενώ η Βόλφσμπουργκ διαμαρτυρήθηκε έντονα.

ΚΑΝΑΒΑΡΟ

Σάρωσε στα ποδοσφαιρικά Όσκαρ της Ιταλίας, ο Φάμπιο Καναβάρο. Στον αρχηγό της Εθνικής Ιταλίας απονεμήθηκαν τρεις τίτλοι: του καλύτερου παίκτη, του καλύτερου αμυντικού και του κορυφαίου Ιταλού. Το βραβείο του καλύτερου ξένου παίκτη του Καμπιονάτο μοιράστηκαν ο Κακά της Μίλαν και ο Σουάζο της Κάλιαρι. Καλύτερος ξένος παίκτης αναδείχτηκε ο Ντε Ρόσι της Ρόμα, κορυφαίος τερματοφύλακας, αλλά και πιο αγαπητός παίκτης ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ενώ ο τίτλος του καλύτερου προπονητή απονεμήθηκε στον Λουτσιάνο Σπαλέτι. ΛΑΝΣ

Ενισχύεται η Λανς εν όψει των αναμετρήσεών της με τον Παναθηναϊκό για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UΕFΑ. Η γαλλική ομάδα απέκτησε τον 26χρονο Ντάμιεν Τιξιέρ, που τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Πορτογαλία με τα χρώματα της Λεϊρία. Ο Τιξιέρ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 χρόνων και φυσικά έχει δικαίωμα να αγωνιστεί εναντίον του Παναθηναϊκού.