Καινοτομία από τον Άρη


Όλοι και όλα στον χώρο του ποδοσφαίρου κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Έτσι θα κριθεί και η καινοτόμος τακτική του Άρη στις μεταγραφές. Οι «κίτρινοι» ανέβηκαν από τη Β΄ εθνική κατηγορία, διαθέτοντας ένα μετριότατο υλικό. Τα οικονομικά ήταν περιορισμένα κι έτσι έψαχναν να βρουν μια λύση. Τη λύση έδωσε ένας μάνατζερ που συνεργάστηκε πολλές φορές με τον Άρη και αυτή τη στιγμή είναι εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ. Έχοντας μεγάλη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έδειξε τον δρόμο στον Λάμπρο Σκόρδα και τους συνεργάτες του, για να φτιάξουν μια ομάδα, που αυτή τη στιγμή διεκδικεί την έξοδό της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και παίζει ιδιαίτερα ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ο δρόμος ήταν απλός. Ο Άρης πήρε παίκτες αρχικά από τον Ασίζ, τον αδελφό του Ροναλντίνιο, με τη συμφωνία ότι αν αυτοί οι παίκτες πουληθούν, ο Άρης να πάρει το 20% από τα χρήματα της μεταγραφής και ο Ασίζ το 80%. Στην ουσία νοίκιασε τους συγκεκριμένους παίκτες.

Παράλληλα υπήρχε και ένας ακόμη μάνατζερ, ο οποίος σε αντίθεση με τον Ασίζ που φέρνει Βραζιλιάνους, φέρνει Ισπανούς. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι φθηνοί.

Φθηνότεροι ακόμη και από τους Έλληνες, εκτός βέβαια από τον Κόκε. Στον Άρη υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει η συμφωνία του 80-20 και ότι οι παίκτες που έρχονται, ανήκουν στον Άρη.

Όπως και να έχει, οι «κίτρινοι» ακολούθησαν έναν διαφορετικό δρόμο από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, χρησιμοποιώντας τους μάνατζερ, αντί να χρησιμοποιηθούν από αυτούς όπως γίνεται συνήθως. Μένει να δούμε το αποτέλεσμα για να κριθεί η «κίτρινη τακτική».