Ο παράγοντας κόστος είναι ένας από τους πλέον καθοριστικούς στις επιλογές μας. Στο σημείο αυτό δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτος, υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που μπορούμε να έχουμε υπόψη. Στις τιμές κάτω των 100 ευρώ, τα όποια μοντέλα κυκλοφορούν μάλλον δεν προσφέρουν εχέγγυα ποιότητας. Αντίθετα, στη γκάμα 1 00-200 ευρώ υπάρχουν αρκετές ψηφιακές φωτογραφικές με πολύ καλά χαρακτηριστικά, οι οποίες επιτρέπουν τη λήψη καλών φωτογραφιών. Ωστόσο, στερούνται εξελιγμένων χαρακτηριστικών (βίντεο υψηλής ανάλυσης, σταθεροποιητή εικόνας κ.ά.), αλλά και πολλών ευκολιών (μεγάλη οθόνη, βελτίωση φωτογραφιών κ.λπ.).

Σε τιμές από 200 έως 350 ευρώ κυκλοφορούν μοντέλα compact με εξαιρετικό σχεδιασμό, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και δυνατότητες. Πρόκειται για την κατηγορία τιμών στην οποία γίνονται και οι περισσότερες πωλήσεις, όχι τυχαία. Από την άλλη, οι compact φωτογραφικές που διατίθενται σε υψηλότερες τιμές απευθύνονται σε απαιτητικούς ερασιτέχνες που ζητούν το κάτι παραπάνω, αλλά και σε επαγγελματίες που τις χρησιμοποιούν σε ειδικές περιπτώσεις.

Όσον αφορά τις DSLR, το κόστος του σώματος αρχίζει από τα 600 ευρώ περίπου και μέχρι τα 1.000 ευρώ οι διαφορές των μοντέλων είναι σχετικά μικρές. Άλλωστε, τη διαφορά κάνουν πάντα οι φακοί, των οποίων οι τιμές αρχίζουν από τα 100 ευρώ, μπορεί όμως να ξεπερνούν και τα 1 .000.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ