ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Περιορίζοντας τον Ντουέιν Τζέφερσον στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα η Ολύμπια Λάρισας πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη από τον Μακεδονικό με 72-75 και σταθεροποιείται στην οκτάδα της κατάταξης. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Αμερικανού με τους «πράσινους» της Νεάπολης, καθώς χθες έφυγε από τη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει την καριέρα του στη ιταλική Ίμολα. Ο Μακεδονικός ψάχνει αντικαταστάτη.

«Αγωνιστήκαμε σε γήπεδο με ιδιαίτερες συνθήκες. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι καταλάβαμε γιατί είναι δύσκολο να κερδίσεις εδώ. Ακόμη και το στυλ του Μακεδονικού δυσκολεύει τους αντιπάλους τους», είπε ο προπονητής της Ολύμπιας, Γιώργος Μπαρτζώκας και συμπλήρωσε: «Ο Μακεδονικός μάς έβγαλε από τον ρυθμό μας. Δεν επιβάλαμε το παιχνίδι μας και γι΄ αυτό το λόγο η νίκη αποκτά ιδιαίτερα μεγάλη σημασία. Φτάσαμε τις οκτώ νίκες και αντιμετωπίζουμε αισιόδοξα το μέλλον».

Απαισιόδοξοι είναι στο στρατόπεδο του Μακεδονικού, καθώς έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να αυξήσουν τις ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. «Κάναμε πάρα πολλά λάθη (15) και μας στοίχισε. Παράλληλα είχαμε υπερβολικό πάθος για τη νίκη, κάτι που μας έκανε κακό αφού είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστούμε νευρικοί», τόνισε ο Αντώνης Μπαξεβάνης.

«Μας στοίχισε ακόμη ο τραυματισμός του Ραλίμι. Έτσι ο Τζιγκάνοβιτς μάς έκανε ζημιά κάτω από το καλάθι», πρόσθεσε ο προπονητής του Μακεδονικού και ολοκλήρωσε υποσχόμενος πως «θα παλέψουμε ώς το τέλος όλα τα παιχνίδια».