Κρυφές κράτησε τις σκέψεις του για τα μεταγραφικά ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να φύγει η ΑΕΚ με νίκη από το Καυταντζόγλειο και την προσπάθεια που καταβάλει ώστε να επαναφέρει τους παίκτες στην κατάσταση που ήταν πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» δεν είπε πολλά στη διάρκεια των καθιερωμένων δηλώσεών του, πριν από παιχνίδι πρωταθλήματος, αλλά χαρακτήρισε πιθανή νίκη της ομάδας του «πλούτο» για το ελληνικό πρωτάθλημα. – Όταν ηττήθηκε η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ, είπατε ότι θέλετε να πάτε χωρίς απώλειες στο ματς με τον Ολυμπιακό. Τώρα βλέπετε ότι μπορείτε να νικήσετε τον Ηρακλή;

«Αυτή είναι η επιθυμία μας και πάνω σ΄ αυτό δουλεύουμε. Επίσης πιστεύω ότι και ο Ηρακλής θέλει να κερδίσει το ματς και να μας κάνει τη ζωή δύσκολη. Αυτό είναι φυσιολογικό. Ελπίζω να πάνε όλα καλά για μας».

– Έχετε καταλήξει στο σχήμα που θα χρησιμοποιήσετε;

«Δεν μπορώ να πω για την ενδεκάδα. Από τις προπονήσεις βλέπω κίνητρο και ότι όλοι δουλεύουν, αλλά δεν είναι σωστό για τους παίκτες μου να πω κάτι τώρα. Θα αποφασίσω στην τελευταία προπόνηση ποιους θα χρησιμοποιήσω».

– Το ζητούμενο για σας είναι η ανάκτηση του ρυθμού που είχε η ομάδα πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος; Μήπως έχετε διαπιστώσει βελτίωση μέσα στην εβδομάδα που πέρασε;

«Είμαστε σ΄ αυτόν τον δρόμο. Οι προπονήσεις έχουν την ίδια ένταση με παλαιότερα. Αυτό που χρειάζεται στον αγώνα με τον Ηρακλή, είναι να αναπτύξουμε την ποιότητα που δείχναμε στα παλαιότερα ματς. Ο αγώνας αυτός θα μας βάλει μέσα σ΄ αυτή τη γραμμή που θέλουμε. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν μπορούμε να τα καταφέρουμε».

– Για τα μεταγραφικά;

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εμείς προσπαθούμε να βρούμε παίκτες που θα βελτιώσουν το υλικό που ήδη έχουμε. Δεν συνηθίζω να μιλώ στον Τύπο. Με τα ζητήματα αυτά ασχολείται η ομάδα. Καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά θα συνεχίσω να έχω αυτή την άποψη. Μέχρι να τελειώσει κάτι δεν μπορώ να πω τίποτα».

– Αν υπάρξει απώλεια στον Ηρακλή μειώνονται οι πιθανότητες για τον τίτλο; Είναι ένας τελικός για την ΑΕΚ το αυριανό ματς; «Πρέπει όλα τα ματς να τα βλέπουμε σαν τελικούς. Θα το διεκδικήσουμε και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε ώστε να αποκτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα καλύτερο πλούτο. Θα είναι καλό για το πρωτάθλημα».

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Μόνο τη νίκη θα επιδιώξει η ΑΕΚ στον αυριανό (19.00) εκτός έδρας αγώνα εναντίον του Ηρακλή. Η «Ένωση» θα προσπαθήσει να πάρει τους τρεις βαθμούς, γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι δεν είναι εύκολο και ότι και η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ανάγκη τους βαθμούς.

Ο Φερέρ ζήτησε το τρίποντο από τους ποδοσφαιριστές του για δύο λόγους. Πρώτο για να μη μείνουν κι άλλο πίσω στη βαθμολογία σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ και δεύτερο για να έχουν την καλύτερη δυνατή ψυχολογία εν όψει του ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τους «ερυθρόλευκους» στο Ολυμπιακό Στάδιο. Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιοι θα επιλεγούν να ξεκινήσουν το ματς, πόσο μάλλον όταν ο προπονητής αυτός ονομάζεται Φερέρ.

Το σύστημα δεν αλλάζει, θα είναι το 4-4-2 με τη μορφή του ρόμβου. Ο Σορεντίνο θα είναι ο γκολκίπερ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα ξεκινήσουν οι Δέλλας, Τσιρίλο. Στα πλάγια της άμυνας υποψήφιοι είναι αρκετοί παίκτες. Οι Παουτάσο, Μόρας και ίσως ο Πλιάτσικας για τη δεξιά πλευρά με τους δύο πρώτους να έχουν το προβάδισμα και οι Τζιωρτζόπουλος, Ουντέζε για την αριστερή. Στο κέντρο του γηπέδου ο Ντάνιελ Τόζερ μάλλον είναι και πάλι ο αμυντικός χαφ, εκτός αν ο Φερέρ διακινδυνεύσει και ρίξει στον αγώνα τον Άκη Ζήκο που έδειξε ότι έχει αποθεραπευτεί πλήρως. Οι Έμερσον, Χετεμάι και Λάκης διεκδικούν μία θέση στη δεξιά πλευρά του ρόμβου και ο Ζούλιο Σέζαρ θα αγωνιστεί στην αριστερή. Ο Γκουστάβο Μαντούκα και ο Βλάνταν Ίβιτς θα παλέψουν για τη θέση του οργανωτή. Το επιθετικό δίδυμο δύσκολα θα αλλάξει και θα αποτελείται από τους Νίκο Λυμπερόπουλο και Λεωνίδα Καμπάνταη.