Δύο «βαριά» συμβόλαια στον Ολυμπιακό (1,8 και 1,1 εκατ. ευρώ) ζητούν λύση το ερχόμενο καλοκαίρι!

Ο Ριβάλντο και ο Τζόρτζεβιτς είναι τα δύο «ιερά τέρατα» της ομάδας και η περίπτωση ανανέωσης των συμβολαίων τους θα απασχολήσει σύντομα τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» ακόμα δεν έχει πάρει απόφαση για τους δύο σούπερ σταρ. Ο «Τζόλε» είναι ο κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής σε διάρκεια στον Ολυμπιακό και ο «Ρίμπο» ο καλύτερος ξένος σαν όνομα που αγωνίζεται στα ελληνικά γήπεδα.

Τεράστια είναι η προσφορά του Σέρβου διεθνούς μεσοεπιθετικού στους «ερυθρόλευκους», αλλά και η μεγαλύτερη μεταγραφή του Ριβάλντο από την αγορά του εξωτερικού για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο αρχηγός του «Θρύλου» έχει συμπληρώσει 282 συμμετοχές από το 1996 μέχρι σήμερα, έχοντας σημειώσει 108 γκολ στο πρωτάθλημα (54 με σουτ, 45 με πέναλτι, 7 με φάουλ και 2 με κεφαλιά). Ο Τζόρτζεβιτς βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πίνακα των «ερυθρόλευκων» σκόρερ όλων των εποχών. Πρώτος είναι ο Γιώργος Σιδέρης με 226 γκολ, δεύτερος ο Νίκος Αναστόπουλος με 142 και τρίτος ο Αλέξης Αλεξανδρής με 127 γκολ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει 59 συμμετοχές και έχει σκοράρει 11 φορές, ενώ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ έχει αγωνιστεί σε 10 ματς και έχει βρει 3 φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Παίκτες με τεράστια προσφορά, αλλά και- μακράντις πιο υψηλές αποδοχές, αναμένουν την πρόταση της διοίκησης για παράταση της συνεργασίας τους

Ο Ριβάλντο βρίσκεται στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι του 2004. Στο πρωτάθλημα έχει παίξει σε 60 αγώνες και έχει πετύχει 30 γκολ (21 με σουτ, 5 με φάουλ και 4 με κεφαλιά). Την πρώτη σεζόν σημείωσε 12 γκολ, πέρυσι 7 και εφέτος έχει σκοράρει 11 φορές, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται κοντά στην κατάρριψη του ατομικού του ρεκόρ στην Ελλάδα, καθώς απομένουν 12 αγωνιστικές. Ο Βραζιλιάνος άσος έχει 17 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει σημειώσει τρία γκολ, ενώ στο ΟΥΕΦΑ δεν έχει σκοράρει σε τρία ματς που έχει αγωνιστεί.

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι δύο βεντέτες βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους, ωστόσο πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα για ακόμα μία σεζόν. Σε ηλικία 35 ετών και οι δύο (ο Τζόρτζεβιτς έχει γεννηθεί στις 4 Αυγούστου 1972 και ο Ριβάλντο στις 19 Απριλίου 1972), θέλουν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τον Ολυμπιακό.

Ο Βραζιλιάνος έκανε άνοιγμα στον κ. Κόκκαλη, υποστηρίζοντας ότι θέλει να αγωνιστεί ακόμα έναν χρόνο. Ο «Ρίμπο» και ο «Τζόλε» έχουν μακράν τα πιο υψηλά συμβόλαια στον Ολυμπιακό από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Οι ετήσιες αποδοχές τους πλησιάζουν το ποσόν των 3 εκατ. ευρώ. Επομένως δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον Σωκράτη Κόκκαλη, το θέμα της ανανέωσης των συμβολαίων τους. Ασφαλώς οι αξίες πληρώνονται. Και οι δύο κρατούν ψηλά την «ερυθρόλευκη» σημαία και με την παρουσία τους έχουν ανεβάσει το πρεστίζ του Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος του «Θρύλου» θα πάρει την τελική απόφαση, αφού συνυπολογίσει την απόδοσή τους σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει η περίπτωση κατάκτησης του νταμπλ.

Βασικός ο Κωνσταντίνου


Γκολ και θέαμα με την παρουσία του Μιχάλη Κωνσταντίνου θα προσπαθήσει να προσφέρει ο Ολυμπιακός, στην αυριανή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, στο Καραϊσκάκη (19.00- ΝΕΤ). Ο Κύπριος επιθετικός αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα, έχοντας παρτενέρ στην επίθεση τον Καστίγιο.

Ο Τάκης Λεμονής πρόκειται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με το σύστημα «4-3-1-2». Σύμφωνα με τις δοκιμές του «ερυθρόλευκου» τεχνικού, ο Ριβάλντο θα έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από το επιθετικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Στολτίδης, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς και την αμυντική γραμμή θα πλαισιώνουν οι Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Σέζαρ, Ανατολάκης, Ντομί. Ο 47χρονος προπονητής θεωρεί τον ΟΦΗ επικίνδυνη ομάδα και υποστήριξε ότι δεν βρίσκεται τυχαία στην 4η θέση της βαθμολογίας. Γι΄ αυτό συνέστησε στους παίκτες του να παίξουν κοντά οι γραμμές. Να κρατούν τις θέσεις τους και μη δώσουν χώρο στους αντιπάλους τους. Να πιέσουν ψηλά με στόχο να αναγκάσουν τους φιλοξενουμένους να κάνουν λάθη. Να έχουν σωστή αλληλοκάλυψη και να εκδηλώνουν με ταχύτητα τις επιθέσεις τους, για να πετύχουν στον αιφνιδιασμό.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διατηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, για να αντιμετωπίσουν με τον «αέρα» των έξι βαθμών στο ντέρμπι- τίτλου την Ένωση στο ΟΑΚΑ, τη μεθεπόμενη αγωνιστική (4 Φεβρουαρίου). Μετά τη συνάντηση με τον ΟΦΗ, ο Λεμονής και οι παίκτες του θα σκέφτονται τον αγώνα- ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη (31 του μήνα) και την ανατροπή του σκορ, αφού το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει 2-0.