Στη φωλιά του… Ντούντα και των Ελλήνων (Παπαδόπουλος, Φώτσης και ο πρώην «ερυθρόλευκος» Βαγγέλης Αγγέλου στον πάγκο), στην παγωμένη Μόσχα των-10 βαθμών, θα προσπαθήσει απόψε (19.15- Supersport 1) να σφραγίσει σίγουρα τη δεύτερη θέση του ομίλου του, ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ντυναμό, έχοντας ελπίδες (αν φύγει νικητής) και για κάτι ακόμα καλύτερο.

Οι Πειραιώτες, με νίκη, είναι σίγουρα δεύτεροι στον όμιλό τους, ενώ πιθανότατα μια τέτοια επιτυχία θα τους δώσει και την καλύτερη δεύτερη θέση και των τριών ομίλων, ενώ τυπικά θα είναι «ζωντανοί» και στο κυνήγι της πρώτης θέσης τού γκρουπ.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ

Σε περίπτωση ήττας, οι «ερυθρόλευκοι» βγαίνουν πάλι δεύτεροι, αν η Ντυναμό δεν πιάσει… 13άρι (να επικρατήσει με διαφορά κάτω των 13 πόντων), αλλά όταν ρωτήθηκε ο Πίνι Γκέρσον, δεν το διαπραγματεύτηκε: «Είναι ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα παίξουμε κοιτώντας τη διαφορά, αλλά θα πάμε για τη νίκη. Αυτό το παιχνίδι είναι ίσως ο τελικός του ομίλου μας, αφού από το αποτέλεσμά του κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η τελική κατάταξη. Είμαι σίγουρος ότι η Ντυναμό Μόσχας θα έχει πολύ πάθος γι΄ αυτό το παιχνίδι κι αν θέλουμε να φύγουμε νικητές από τη Ρωσία, θα πρέπει να δείξουμε περισσότερα πράγματα », τόνισε ο κόουτς του Ολυμπιακού που έχει ξεχάσει φυσικά το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Ο Σαμ Χόσκιν, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Πίνι Γκέρσον, υπέβαλε ήδη αίτημα να μείνει ελεύθερος από την Ουράλ Γκρέιτ για οικονομική ασυνέπεια του συλλόγου και θα διεκδικήσει μάλιστα μόνο τα δεδουλευμένα και όχι το υπόλοιπο του συμβολαίου του, όπως είπε ο μάνατζέρ του, προκειμένου να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα.

Στο αγωνιστικό ο «Πίνχας» έχει ζητήσει μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα στον Παπαδόπουλο (που ακόμα και να μη σκοράρει ο ίδιος, δημιουργεί προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του), αλλά και στην περιφερειακή άμυνα, ενώ ο αρχηγός Μανώλης Παπαμακάριος ευχήθηκε να μη «ζήσει» η ομάδα του ανάλογο θρίλερ με αυτό της Βιτόρια, όπου στο τέλος έπαιζε για τη διαφορά.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας «τρόμαξε» χθες τους φίλους τού Ολυμπιακού με δηλώσεις του σε λιθουανική εφημερίδα, πως νιώθει πόνους και δεν ξέρει αν είναι σοβαρό, αλλά η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε χθες, έδειξε απλά οστική θλάση, επειδή ο «Μάτσε» από… υπερβάλλοντα ζήλο είχε φορτσάρει επικίνδυνα το ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων. Έτσι, του συστήθηκε να κατεβάσει ταχύτητα και να πάει πιο σιγά, έως ότου ενσωματωθεί κανονικά πλέον στις προπονήσεις της ομάδας.