Μία απο τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη (3-5 Πηγάδια), δεν κατάφερε όμως να φύγει νικητής (0-0) απέναντι στη SΚΟDΑ.

Ο τερματοφύλακας Μάλαρζ, η ατυχία (δοκάρι στο 53΄ ο Σαλπιγγίδης) και η αναποτελεσματικότητα των επιθετικών του κυρίως, αλλά και των χαφ, στέρησαν από την ομάδα του Βίκτορ Μουνιόθ δύο πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Η SΚΟDΑ Ξάνθη, που κατάφερε να «κόψει» βαθμούς και από τους τρεις «μεγάλους» της Αθήνας και μάλιστα με το ίδιο σκορ, διατήρησε το αήττητο στην έδρα της για 34 αγώνες, στοιχεία που αναδεικνύουν το σπίτι της ως απόρθητο φρούριο!

Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και στα δύο ημίχρονα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες (συνολικά 12 σουτ και 3 κεφαλιές), τόσο απο τα πλάγια όσο και με κάθετες πάσες, αλλά δεν τα κατάφερε αφού βρήκε απέναντί του έναν Πολωνό τερματοφύλακα, τον Αρκάντιους Μάλαρζ, ο οποίος ήταν κέρβερος κάτω από τα δοκάρια της ακριτικής ομάδας. Ο 27χρονος τερματοφύλακας απέκρουσε βολίδες του Τζιόλη στο 8΄ και στο 44΄, δυνατό σουτ του Παπαδόπουλου στο 89΄ και γυριστό σουτ του Γκούμα στο 34΄, ενώ «καθάρισε» και σε άλλες λιγότερο επικίνδυνες για την εστία του φάσεις. Οι «πράσινοι» είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, έλεγξαν το ρυθμό από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης, δεν ήταν όμως τόσο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, αν και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες που «μύριζαν» γκολ.

Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που ξεπέρασε το αιμάτωμα και έδωσε το «παρών» στην 11άδα του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ σε κάποιες φάσεις βγήκε και οφσάιντ. Στο 53΄ ο Θεσσαλονικιός επιθετικός ήταν άτυχος, καθώς ξέφυγε από τον Άντζα από πλάγια αριστερά και με το εξωτερικό μέρος του ποδιού σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Ο «Σάλπι» έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας, πάσαρε στη μικρή περιοχή, αλλά μετά την αναμπουμπούλα που έγινε, ο Νίνης πλάσαρε ψηλά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρζ.

Ο Βίκτορ Μουνιόθ που έπαιξε 4-4-2 με τον Νίλσον δεξί μπακ και τον Βύντρα να πηγαίνει στην αριστερή πλευρά, βλέποντας το γκολ να μην μπαίνει και τους ποδοσφαιριστές του να γίνονται νευρικοί, προσπάθησε να αλλάξει κάτι με τρεις αλλαγές(Βίκτορ, Παπαδόπουλος, Ίβανσιτς) μέχρι το 75΄ και να φρεσκάρει την ομάδα του, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι ουσιαστικά. Ο Παναθηναϊκός πίεσε τη SΚΟDΑ, προσπάθησε και έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο με την μπάλα κάτω, έμεινε όμως με συγκομιδή 1 βαθμό και με τις καλές εντυπώσεις.

Η SΚΟDΑ

Ο Σάββας Κωφίδης που προτίμησε το 4-4-1-1, προωθημένο τον Λαμπριάκο και τον Σονκό λίγο πιο πίσω, δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά είχε την ευκαιρία να φτάσει ακόμη και στη νίκη στο 81΄! Η αλλαγή του προπονητή της ακριτικής ομάδας, ο Γκαρσία Γκαμαντιέλ που έκανε ντεμπούτο μπαίνοντας ως αλλαγή στο 63΄, βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή του ΠΑΟ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ήταν η καλύτερη αντεπίθεση της SΚΟDΑ Ξάνθης (σέντρα Γαρπόζης και κεφαλιά πάσα Λαμπριάκου) όταν οι περισσότεροι «πράσινοι» είχαν κατέβει να κυνηγήσουν το γκολ.

Στις καθυστερήσεις ο Μπάρκογλου είχε δυνατό σουτ, που κατέληξε άουτ, ενώ στο 17΄ μετά επικίνδυνη σέντρα του Κιντάνα οι δύο επιθετικοί Λαμπριάκος, Σονκό πήδηξαν πιο ψηλά, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν την μπάλα.

Καλές οι αλλαγές του Κωφίδη, που προσπάθησε στο τέλος να βγει στην κόντρα επίθεση, αλλά οι παίκτες του δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Ο ΓΚΟΥΜΑΣ

Ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια έκανε ο Γιάννης Γκούμας. Ο αρχηγός των «πρασίνων» έδωσε λύσεις στην άμυνα, αλλά έψαξε και το γκολ στην επίθεση σε τρεις φάσεις. Η πρώτη, στο 25΄ όταν έπιασε κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ήταν χλιαρή και μπλόκαρε ο Μάλαρζ, η δεύτερη στο 34΄ με το γυριστό σουτ που απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Μάλαρζ και η τρίτη στο 90΄, όταν η δυνατή κεφαλιά μετά κόρνερ έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Πολωνού.

Πολύ καλός ως αριστερό μπακ ο Λουκάς Βύντρα που προωθήθηκε τις περισσότερες φορές με επιτυχία στην αριστερή πλευρά, αλλά και δεξιά, κυρίως σε στημένες φάσεις. Διάθεση είχε ο Νίνης, είχε κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι, αλλά και πολλές λάθος πάσες, με αποτέλεσμα να αποτελέσει την πρώτη αλλαγή του προπονητή του.

Πολύ καλή η διαιτησία του Μπριάκου, αν και δεν υπήρξαν δύσκολες φάσεις.