Συνωστισμός στην κορυφή της βαθμολογίας της Πριμέρα Ντιβιζιόν με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και Ρεάλ Μαδρίτης ισοβαθμούν με 38 βαθμούς, ενώ Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης ακολουθούν με διαφορά δύο και τριών πόντων αντίστοιχα. Η «Μπάρτσα» ωστόσο έχει πλεονέκτημα, καθώς έχει έναν αγώνα λιγότερο. Χωρίς νίκη παρέμεινε στο πρωτάθλημα η Σεβίλλη το 2007, επιτρέποντας στην Μπαρτσελόνα που νίκησε 3-0 την Ταραγόνα και στη Ρεάλ Μαδρίτης (1-0 τη Μαγιόρκα) να την «πιάσουν» στην πρώτη θέση.

Ο Άγγελος Μπασινάς κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στον αγώνα της Μαγιόρκας με τη Ρεάλ, όχι όμως για αγωνιστικούς λόγους αλλά γιατί έβρισε τον πρώην παίκτη του ΟΦΗ Ντιαρά και παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Εντυπωσιακή η Βαλένθια σημείωσε την έκτη σερί νίκη της με 1-0 επί της Σοσιεδάδ, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε ρεβάνς από την Οσασούνα για τον αποκλεισμό της από το Κύπελλο (1-0). Τα τελευταία λεπτά αποβλήθηκαν τέσσερις παίκτες της Οσασούνα!

Τα αποτελέσματα: Ντεπορτίβο- Εσπανιόλ 0-0. ΧετάφεΘέλτα 1-0 (Ντελ Μόραλ 1΄). Λεβάντε- Ατλέτικ Μπιλμπάο 00. Μπέτις- Σανταντέρ 1-1 (Χίσκο 87΄- Γκαράι 85΄ πεν.). Σοσιεδάδ- Βαλένθια 0-1 (Βίγια 29΄). Σαραγόσα- Ουέλβα 0-0. Βιγιαρεάλ- Σεβίλλη 0-0. Ατλέτικο Μαδρίτης- Οσασούνα 10 (Ζε Κάστρο 83΄). Μπαρτσελόνα- Ταραγόνα 3-0 (Σαβιόλα 18΄, Ζιουλί 68΄, Ινιέστα 81΄). Μαγιόρκα- Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (Ρέγιες 78΄).

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και Ρεάλ 38, Βαλένθια 36, Ατλέτικο 35.