«Η Ίντερ και οι άλλοι» είναι ο τίτλος του φετινού Καμπιονάτο. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής του β΄ γύρου κανείς δεν ασχολείται στην Ιταλία για το ποιος θα κατακτήσει τον φετινό τίτλο, αφού θεωρείται κοινό μυστικό πως η Ιντερ έχει μοναδικό αντίπαλο τα ρεκόρ.

Οι νερατζούρι ξεπέρασαν και το εμπόδιο της Φιορεντίνα (3-1) συμπληρώνοντας 13 συνεχόμενες νίκες στο Καμπιονάτο που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα αποσπάστηκαν 11 βαθμούς από τη δεύτερη Ρόμα που απώλεσε δύο ακόμα βαθμούς με αντίπαλο τη Λιβόρνο (1-1), ενώ έχασε και τον Φραντσέσκο Τότι που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις. Ο αρχηγός της Ρόμα φεύγοντας εκνευρισμένος από τον αγωνιστικό χώρο έσπρωξε και έριξε στο έδαφος τον στενό φίλο και προσωπικό γυμναστή του Φραντσέσκο Σκάλα προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Τα καλά δεν σταματούν εδώ για την Ίντερ. Ο «Αυτοκράτορας» Αντριάνο δείχνει να έχει ξυπνήσει για τα καλά σκορπίζοντας χαμόγελα στον προπονητή του Ρομπέρτο Μαντσίνι και τον πρόεδρο Μοράτι που τον στήριξε στις δύσκολες ώρες του. Ο Αντριάνο σημείωσε χθες ένα γκολ και δημιούργησε ακόμα ένα. Από τα αξιοσημείωτα της συνάντησης του Μεάτσα τα υβριστικά συνθήματα των οπαδών της Ίντερ εις βάρος του Ρονάλντο τον οποίον διεκδικεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης η Μίλαν. Ο Ρονάλντο ήταν το άλλοτε αγαπημένο παιδί των νερατζούρι όταν αγωνιζόταν στο Μεάτσα (1997-2002). Ένα τεράστιο πανό έγραφε μάλιστα «Ρονάλντο κλόουν».

Η Μίλαν συνεχίζει να απέχει συστηματικά από τις νίκες. Μάλιστα χθες απέφυγε την ήττα από τη Λάτσιο (0-0) χάρη στις εντυπωσιακές επεμβάσεις του Ντίντα που επανήλθε κάτω από τα δοκάρια των ροσονέρι μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Με νίκη ξεκίνησε την καριέρα του στον πάγκο της Ουντινέζε ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού Αλμπέρτο Μαλεζάνι (1-0 τη Μεσίνα).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κατάνια-Κάλιαρι 0-1 (Σουάζο 8΄ πεν.). Εμπολι-Σαμπντόρια 2-0 (Σαουντάτι 56΄ πεν., Ματεϊνι 88΄). Ιντερ-Φιορεντίνα 3-1 (Στάνκοβιτς 19΄, Αντριάνο 24΄, Ιμπραήμοβιτς 71΄-Τόνι 5΄). Λιβόρνο-Ρόμα 1-1 (Λουκαρέλι 22΄ πεν.-Τότι 74΄). ΠάρμαΤορίνο 1-0 (Ρόσι 75΄). Σιένα-Κιέβο 2-1 (Αντονίνι 62΄, Πορτάνοβα 67΄-Μπρίγκι 25΄). Ουντινέζε-Μεσίνα 1-0 (Ιακουϊντα 76΄). Ρετζίνα-Παλέρμο 0-0. Ασκολι-Αταλάντα 1-3 (Παολούτσι 73΄-Τζαμπάνια 51΄, Αντριάνο 85΄, Ντόνι 87΄). Λάτσιο-Μίλαν 0-0.

Καμπιονάτο (σε 20 αγώνες)