Ο μύθος των Πηγαδιών


Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Αυτό ισχύει και στο ποδόσφαιρο αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα.

Μέχρι να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, οι παραδόσεις δίνουν άλλη αίγλη σε αυτούς που τις δημιουργούν. Το επίτευγμα της SΚΟDΑ Ξάνθης, για παράδειγμα, είναι άξιον αναφοράς.

Για 34 αγώνες οι παίκτες της ακριτικής ομάδας κρατούν το αήττητο στο νέο γήπεδο που εγκαινίασαν στα Πηγάδια.

Από τις 28.11.04, όταν γνώρισαν την ήττα από τον ΠΑΟΚ, πέρασαν δύο χρόνια (και κάτι περισσότερο) και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη άλλη ομάδα.

Τι κι αν άλλαξε προπονητές η Ξάνθη, τι κι αν πέρασε περιόδους αγωνιστικής κάμψης, τι κι αν παραχώρησε ποδοσφαιριστές.

Αυτό που παραμένει είναι το αήττητο στο γήπεδό της, όπου εφέτος δεν πέρασαν ούτε οι τρεις μεγάλοι του ποδοσφαίρου μας. Και συμπτωματικά έφεραν το ίδιο αποτέλεσμα. Μηδέν- μηδέν Η επιτυχία της Ξάνθης δίνει επιπρόσθετο κίνητρο τόσο στους παίκτες της δικής της ομάδας όσο και σε αυτούς των αντιπάλων της.

Όποιος καταφέρει να βγάλει τους τρεις βαθμούς από τα αφιλόξενα Πηγάδια θα έχει επιτύχει κάτι σημαντικό. Και το πιο σπουδαίο;

Πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό η διοίκηση της ομάδας βραβεύτηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τη συμπεριφορά των οπαδών της στις εξέδρες. Συνδυασμός ιδανικός για το σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο που βάζει τη δική του πινελιά στον μύθο των Πηγαδιών.