ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ για τον τρόπο που λειτουργούσαν οι οικονομικές υπηρεσίες και για τις διαχειριστικές πράξεις που γίνονταν υπό την εποπτεία των διοικητικών υπαλλήλων δήλωσε ο πρώην πρύτανης του Παντείου Αιμίλιος Μεταξόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην υπόθεση της κακοδιαχείρισης του Ιδρύματος.

«Σε ό,τι με αφορά δεν άσκησα ποτέ ούτε κατ΄ ελάχιστον οικονομική διαχείριση. Δεν ασχολήθηκα με αυτήν, παρά μόνο μέσω των συλλογικών οργάνων, έτσι όπως μας παραδόθηκαν από την πρακτική παράδοση του Ιδρύματος. Ποιος φταίει για όλα όσα έγιναν; Ονόματα υπάρχουν, αλλά εγώ δεν θα ακολουθήσω το δρόμο της επίρριψης ευθυνών σε άλλους, όταν διατηρώ έστω και μία αμφιβολία γι΄ αυτούς. Όταν ξαναμπώ σε αίθουσα διδασκαλίας- αν η απόφασή σας μου το επιτρέψει- θέλω να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τους φοιτητές. Είμαι αθώος. Τους ενόχους θα τους βρει το δικαστήριο», είπε απολογούμενος ο Αιμ. Μεταξόπουλος. Ο πρώην πρύτανης, ο οποίος δεν έκρυψε τη φόρτισή του, υποστήριξε: «Αντιλήφθηκα τι πραγματικά γινόταν στο Πάντειο μόνον όταν παρέλαβα το κλητήριο θέσπισμα». Μέσα σε αυτό περιγράφονταν οι αξιόποινες πράξεις που οδήγησαν τον ίδιο και ακόμη 16 άτομα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Αναφερόμενος τέλος στο πόρισμα που συνέταξε ο ελεγκτής Αν. Ρήγας, ο κ. Μεταξόπουλος μίλησε για ανακρίβειες που έχει συμπεριλάβει στις διαπιστώσεις του και εξέφρασε το παράπονό του, γιατί ουδέποτε ο συντάκτης του επίμαχου πορίσματος ζήτησε τη συνδρομή του.